Maandag 15 juli kreeg Buurtraad Geerstraat van de gemeente Epe een subsidie van € 7.000 voor de modernisering van het Geerhuus in Vaassen. Het bedrag komt uit de Stimuleringsregeling Goed voor Elkaar. De buurtraad deed er met succes een beroep op. Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs overhandigde de waardecheque aan Ellen Scholten, voorzitter van de buurtraad.

Financieel steuntje in de rug
De Stimuleringsregeling Goed voor Elkaar is bedoeld als financieel steuntje in de rug voor initiatieven van inwoners. Het moet gaan om initiatieven die structureel bijdragen aan de leefbaarheid in de eigen wijk, straat of dorp. Voorbeelden zijn een plan voor meer ontmoeting in de wijk, een idee om de veiligheid in de wijk te verbeteren of een voorstel voor samenwerking met professionals in de wijk.

Onderlinge verbinding
Voorzitter Ellen Scholten vertelt: “We zijn een nieuw bestuur met veel nieuwe ideeën. Vooral willen we nog meer inwoners in het gebied rondom de Geerstraat met elkaar verbinden. Door het Geerhuis te moderniseren kunnen we onze ideeën ook echt in praktijk brengen.” De helft van de kosten van de modernisering neemt de gemeente nu voor haar rekening. De inwoners brengen samen de andere helft op. Met het totale bedrag wordt het gedateerde interieur in een nieuw jasje gestoken. Wethouder De Waard-Oudesluijs: “Ik zie hier een groep inwoners die met nieuwe activiteiten de onderlinge verbinding wil versterken. Een prachtig voorbeeld van ‘Goed voor Elkaar’.”

Meer informatie
Meer informatie over de Goed voor Elkaar-regeling is te vinden op www.epe.nl/subsidie.