Gifbeker moet helemaal leeg voor Regio ’72

door | jan 20, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Regio ’72 zit in de hoek waar de klappen vallen. Geteisterd door blessures en vele nipte nederlagen leek afgelopen zaterdag Regio ’72 eindelijk weer eens te gaan winnen. Niets bleek minder waar. In een tumultueuze slotfase verloor Regio ’72 toch nog met 21-20 bij Kesteren.

Deze week was Lauren Schoemaker niet beschikbaar vanwege een blessure. Zij werd vervangen door Marije van Huffelen. Er ontspon zich een spannend duel tussen nummer twee Kesteren en hekkensluiter Regio ’72. Vlak voor rust sloeg Kesteren voor het eerst een gaatje naar 10-7, maar meteen na de rust had Regio ’72 de stand alweer gelijk getrokken tot 10-10.

In de tweede helft nam Regio ’72 het voortouw. Het kwam op een 14-17 voorsprong, onder meer door de inzet van wisselspelers Erica Oosterhoff, Jochem van der Haar en Bart Bosman. Met nog 1,5 minuut op de klok kwam Regio ’72 op een 17-19 voorsprong en leek een zege binnen handbereik.

De slotfase was echter bijzonder hectisch. Kesteren miste geen enkele kans meer en kwam terug tot 19-19. Ook na de snelle 19-20 van Regio ’72, scoorde Kesteren meteen de gelijkmaker. Toen Regio ’72 in de slotseconden de 20-21 aantekende, leken de Vaassenaren de punten alsnog mee te nemen. De arbiter besloot echter anders en keurde de treffer af, waarna de topscorer van Kesteren zelfs nog de 21-20 in de tegenaanval scoorde.

Zo verloor Regio ’72 op de meest zure manier die mogelijk was en moet de gifbeker blijkbaar helemaal leeg. Ondanks dat Regio ’72 nog steeds de laatste plaats bezet, biedt het spel van de Vaassenaren voldoende perspectief. Volgende week mag Regio ’72 aan de bak, want dan komt de ongenaakbare koploper Victum op bezoek in Vaassen.