Alle locaties van KOM Kinderopvang in Epe, Heerde, Vaassen en Wapenveld besteden in de week van 12 t/m 16 oktober extra aandacht aan het eten van Snoepgroente. Zowel de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen als de Voor- en Buitenschoolse opvang doen mee aan deze gezonde actie. Deze actie is in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond gewicht) en de gemeente Epe. De snoepgroentecampagne sluit goed aan bij de visie van KOM Kinderopvang in combinatie met extra aandacht voor gezond, bewegen, beleven en natuur.

 

Alle eet- en drinkmomenten bij KOM Kinderopvang staan in het teken van gezonde voeding. Dit is omdat KOM Kinderopvang het belangrijk vindt dat kinderen gezond (leren) eten. Goede voeding is een essentiële factor bij de ontwikkeling en het welzijn van een kind. Buiten de ouders, ziet KOM Kinderopvang het als haar taak kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren. Zo levert KOM Kinderopvang een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. De uitgangspunten van KOM Kinderopvang met betrekking tot gezonde voeding zijn geformuleerd in een organisatiebreed voedingsbeleid.

 

Snoepgroente is een lekker tussendoortje om te eten, bevat weinig calorieën, is dorstlessend en super gezond. Een koekje, snoepje of sapje, het is al snel allemaal teveel. Bovendien hebben kinderen minder trek bij de volgende maaltijd als zijn/haar buik gevuld is met wat anders.

 

Steeds meer ouders kiezen voor snoepgroente als gezond alternatief voor koekjes en snoepjes. Dit moedigt KOM Kinderopvang van harte aan. Zo wordt het eten van snoepgroente op een leuke en speelse manier extra gestimuleerd. ‘Gezond opgroeien; we doen het samen’ aldus KOM Kinderopvang.