Taalhulp bieden aan mensen die beter willen lezen of schrijven

De Taalpunten in Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld zoeken taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen.
Ook in de gemeenten Epe en Heerde is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

In maart start er op dinsdagmiddag een nieuwe taaltraining voor vrijwilligers uit de gemeenten Epe en Heerde bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De training bestaat uit vier middagen en vindt plaats in de Bibliotheek in Wapenveld, Putterweg 2d, 8191AZ Wapenveld. De training start dinsdag 19 maart, de lestijden zijn van 14.00 – 16.30 uur.

Belangrijke rol taalvrijwilligers

Er is nog plaats voor nieuwe taalvrijwilligers die graag een deelnemer met een hulpvraag op het gebied van taal willen helpen. Een taalpuntdocent verzorgt de training en zorgt voor de koppeling tussen deelnemers en taalvrijwilligers.

Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht. De taalvrijwilligers worden ingezet als taalcoach na de training. Dan begeleiden ze een deelnemer uit Nederland of uit een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week.

Aanmelden

Aanmelden voor de trainingen of meer informatie? Mail voor de gemeente Epe naar taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl of bel naar taalpuntdocent Wil Honders via 06-12660976 op de eerste en derde maandag van de maand tussen 17.00 en 19.00 uur of op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Mail voor de gemeente Heerde naar taalpuntheerde@bibliotheeknoordveluwe.nl of bel naar taalpuntdocent Joke Scholten via 06-20318456 op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur of op woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur.

Zie voor overige informatie over de Taalpunten www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt