Van 21 september tot en met 15 november 2020 doet gewichtsconsulent Joke van Gewicht in balans met Joke mee met de Vitaal Vooruit 1,2,3 campagne, een toffe actie om het eetpatroon van de Nederlander direct te beïnvloeden en te focussen op een gezonde toekomst.

De campagne legt de nadruk op 3 praktische eet-uitdagingen voor elke dag, die dus samen de 1,2,3 uit de campagnetitel vormen: 1 handje noten, 2 stuks fruit en 3 ons groente. Gewichtsconsulent Joke daagt de inwoners van Apeldoorn uit om in de komende weken – in ieder geval tot het einde van de campagne op 15 november – mee te doen met de driedelige dagelijkse challenge.

Uitdaging aangaan
“Het mooiste is als je elke dag kan voldoen aan de uitdaging, maar ik begrijp ook dat dat niet altijd lukt,” zegt Joke. “De één heeft meer moeite met groente eten, waar de ander juist het fruit vergeet. Maar door er elke dag weer voor te gaan, maak je uiteindelijk een groot verschil: blijvend-veranderende eetgewoonten die je gezondheid verbeteren op de lange termijn.” De campagne heeft bewustwording als belangrijkste doelstelling, al ligt er ook een grote nadruk op variëren met gezonde voeding. Joke: “En als we er de weegschaal positief mee beïnvloeden, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen!”

Persoonlijk advies
Gewichtsconsulent Joke biedt ook individuele begeleiding aan om af te vallen of verbetering in leefstijl te realiseren. “Iedereen kan meedoen met deze campagne, thuis, op het werk, of je nu bij mij in de praktijk komt of niet,” zegt Joke. Voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken met het uitvoeren van driedelige dagelijkse uitdaging is er een speciaal aanbod. Kijk voor meer informatie op de website van de praktijk.