Foto: Bertus van de Oosterkamp

Donderdag 13 juni j.l. werd bij vios vaassen de inmiddels traditionele gecombineerde sponsor en vrijwilligersavond gehouden. Zo’n 70 – 75 sponsoren en vrijwilligers waren op deze avond afgekomen die in het teken stond van de 80er en 90er jaren. Door een windvlaag in de middag was een van de benodigde tenten omgewaaid en vernield waardoor het geheel werd verplaatst naar de kantine.

In zijn opening en welkomstwoord memoreerde VOC voorzitter Dick Visch nog maar eens het belang van samenwerken tussen de ondernemers ( de sponsoren) en de onmisbare groep vrijwilligers. Hij noemde de projecten waar de VOC en de Vrienden van Vios samen met de vrijwilligers het voortouw hadden genomen in een mooie samenwerking.

De  meest in het oog springende zijn de prachtige nieuwe dug outs en zeer recent de verbouwing van de kantine, nog af te ronden met nieuw meubilair. Maar ook bij kleinere projecten ( onder andere het tot stand komen van deze avond) vinden gehoor bij de VOC. Voorzitter Gerard van Gurp kon daar niets meer aan toe voegen anders dan de dank van het bestuur aan de VOC – Vrienden van Vios, maar natuurlijk vanavond vooral ook de dank aan de aanwezige vrijwilligers. Hij memoreerde hoe moeilijk het is om vrijwilligers te krijgen ,maar ook te houden.

Vios prijst zich gelukkig dat het nog telkens lukt mensen warm te maken voor een taak.Dick en Gerard wensten een ieder een leuke en gezellige avond toe. De Kamer van Feesthandel die het entertainment verzorgde speelde goed in op de kantine situatie en toverde de kantine in no time met wat accessoires en spandoeken om in de 80-90 er jaren sfeer.

Zanger Stephan wist met goede zang en bekende liedjes uit de 80er en 90 er jaren de sfeer er goed in te krijgen aangevuld met VJ Vreni die verzoeknummers uit de genoemde jaren draaide. Een leuke muziek bingo over de 80er en 90er jaren hield de gemoederen goed bezig en menig valse bingo werd beloond met een extra dansje door de “slachtoffers”. De winnaars kregen echter allemaal een prachtige bellenblaas pot die vlgs Stephan wel 25 cent waard was.

De avond werd op deze manier leuk aan elkaar gepraat en vloog voorbij. Vast onderdeel van deze avond is de verkiezing van de vrijwilliger en vrijwilligster van het jaar, gekozen door de 5 laatste vrijwilligers en vrijwilligsters uit een aangeboden selectie aangereikt door de commissies.Dit jaar viel de eer bij de dames te beurt aan Linda Heesen , die niet alleen de leden administratie zeer punctueel bijhoudt, maar ook op zaterdag de kaartverkoop verzorgt en bijspringt in de kantine waar nodig. Een echt manusje van alles . De voorzitter sprak haar in dichtvorm toe waarna ze het bekende beeldje van Maarten van Rossum in ontvangst mocht nemen en de bijbehorende oorkonde en een bos bloemen.

Bij de mannen was het Johan Koop die deze titel kreeg toebedeeld, voor zijn bijdrage aan de verbouwing van de kantine, de hand en spandiensten bij de dinsdagmiddag en accommodatie ploeg. Bovendien is Johan ook nog clubscheidsrechter en voorzitter van de vrienden van vios. Hij kreeg in dichtvorm de ode voor zijn vrijwilligerswerk  van de voorzitter te horen en het bekende beeldje en de oorkonde overhandigd. Onder het genot van de nodige hapjes en drankjes werd het snel middernacht en keerden de aanwezigen na een gezellige avond huiswaarts.