Woensdagavond 14 juli heeft het Vaassens Fanfare Corps voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een concert kunnen geven. Het concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op de ijsbaanweide. Het gras was gemaaid, de schapen  stonden achter het hek en de stoelen stonden klaar. Toch had het weer andere plannen en er werd veel regen voorspeld voor tijdens het concert. In overleg met Dorpscentrum de Wieken heeft het concert uiteindelijk binnen in de sporthal plaats kunnen vinden, uiteraard op anderhalve meter afstand.

Het jeugdorkest van het Vaassens Fanfare Corps startte de avond met  het nummer Royal Fanfare, en wat klonk dit al ontzettend goed. Ze brachten zes nummers ten gehore met meerder solo’s, zodat enkele jeugdleden ook individueel konden laten horen wat ze in hun mars hebben. Na elk nummer werd er volop geapplaudisseerd door het aanwezige publiek. Na het jeugdorkest was het A-orkest aan de beurt. Na slechts vijf repetities wisten zij een mooi programma neer te zetten, met onder andere de Dutch Rock Medley, Saturday Night Fever, Amy Winehouse en Coldplay. Hier en daar zal er nog wat bijgeschaafd moeten worden, maar normaal wordt er op dit programma zo’n drie maanden gerepeteerd.

Hoewel de weersomstandigheden roet in het eten gooide, heeft er toch een mooi en geslaagd zomerconcert plaats kunnen vinden.  Het Vaassens Fanfare Corps bedankt eenieder voor zijn/haar komst.

Reportage: Anneke Filmer