Geslaagd concert Kunst Na Arbeid m.m.v. Song And Relation

door | dec 11, 2023 | Nieuws

EPE – Zaterdag 9 december heeft accordeonvereniging Kunst Na Arbeid haar najaarsconcert gegeven in de Grote Kerk in Epe. Medewerking werd verleend door het koor Song and Relation uit Emst en dat zorgde voor een zeer afwisselend programma.

Het concert werd sfeervol geopend door het Recreantenorkest onder leiding van Leo van Lierop met Stay With Me van Mozart. Het mooie spel kwam in de volle kerk goed tot zijn recht. Langzaam werd het publiek in kerststemming gebracht met nummers als The Little Drummer Boy en A Christmas Suite. Na een welverdiend applaus was het de beurt aan het A-orkest met Adventure. In het programmaboekje stond naast titel en componist ook een uitleg van elk nummer. Een waardevolle toevoeging, waardoor het muzikale avontuur nog beter beleefd kon worden. Het rustige Cantique de Noël liet het publiek een beetje wegdromen, maar met de inzet van het Florentinisches Konzert zat iedereen weer op het puntje van z’n stoel. In dit indrukwekkende stuk, met een majestueus begin, fluisterzachte passages en een spectaculair einde, liet het orkest goed horen wat het waard is.

Na een korte pauze werd het podium ingenomen door Song and Relation onder leiding van Marten van der Worp. Dit koor zingt op hoog niveau en dat werd ook vanavond waargemaakt. Vooral Have Yourself a Merry Little Christmas en Mary Did You Know? werden zeer gewaardeerd.

Voor het laatste gedeelte van het concert voegde KNA zich bij het koor en nam Leo van Lierop het stokje weer over. Al direct in het eerste nummer, Christmas Lights van Coldplay, hoorden we dat zang prachtig samen klinkt met accordeonmuziek. En, in Don’t Worry About Me, dat een podium vol zangers en muzikanten ook heel mooi zacht kan klinken.Speciale vermelding verdient Manon Jonker-van Vemde, die een schitterende solo zong in Gabriella’s Song. Het publiek heeft erg genoten van het concert en de samenwerking tussen beide verenigingen is zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: