Gemeente Epe gaat 2 juli graag in gesprek overaantrekkelijker centrum

door | jun 20, 2024 | Nieuws

De gemeente Epe wil een deel van het centrum van Epe aantrekkelijker maken. Het gaat om de Hoofdstraat in het centrum van Epe, het plein rond de Grote Kerk, het Gruttersplein en de Markt (horecaplein). Het moet een prettige, veilige en toegankelijke plek worden voor haar inwoners en bezoekers met behoud van het dorpse karakter. De gemeente wil graag samen met de inwoners, bezoekers, belanghebbenden en een participatiegroep komen tot een voorlopig ontwerp. Wat vinden zij belangrijk voor een aantrekkelijker centrum? Hierover gaat de gemeente Epe graag in gesprek met de verschillende doelgroepen.

 

Op 2 juli is er een bijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis, Marktplein 1 in Epe voor alle inwoners. De bijeenkomst start met een plenair gedeelte, waarin de kaders en randvoorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden bij het voorlopig ontwerp worden gedeeld. Daarna kan aan verschillende thematafels meegepraat worden over diverse onderwerpen.

 

In 3 fasen naar voorlopig ontwerp

  1. In de eerste fase liggen er enkele kaders en randvoorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden, maar er ligt nog geen plan. In de eerste bijeenkomst wil de gemeente bij de verschillende doelgroepen informatie ophalen wat zij belangrijk vinden voor een prettig, veilig en toegankelijk centrum.
  2. In de tweede fase gaat de gemeente naar de tekentafel. Daar maakt zij aan de hand van alle informatie uit fase 1 een concept voorlopig ontwerp. In de tweede bijeenkomst wordt dit voorgelegd aan de participatiegroep, belanghebbenden, inwoners en bezoekers, zodat hierop gereageerd kan worden.
  3. In de derde fase wordt het concept voorlopig ontwerp verfijnd met de opbrengst uit de tweede bijeenkomst. Er ligt dan een voorlopig ontwerp. De gemeente wil graag instemming op dit plan van de participatiegroep voordat het naar het college van B&W gaat voor vaststelling. Dan ligt er  een mooi gedragen plan vanuit de samenleving.

 

Inzicht in alle reacties

Bezoekers kunnen op de bijeenkomst hun aandachtspunten en ideeën noteren op een reactieformulier. Deze formulieren worden verwerkt in een geanonimiseerd overzicht. Dit wordt de input voor het concept voorlopig ontwerp. De gemeente vult het overzicht aan met wat zij met de inbreng heeft gedaan en waarom. Zo kan iedereen zien wat er met zijn/haar input is gedaan in het concept voorlopig ontwerp en waarom. Zodra dit geanonimiseerde overzicht klaar is, publiceert de gemeente Epe dit op www.epe.nl/hoofdstraatepe. Bezoekers kunnen op het formulier ook aangeven of zij op de hoogte gesteld willen worden als het overzicht online beschikbaar is.

 

2 juli geen tijd en toch input leveren?

Dat kan! Kunt u niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar wilt u wel aandachtpunten en/of ideeën meegeven voor het concept voorlopig ontwerp? Stuur dan een e-mail naar centrumplanepe@epe.nl met daarin uw aandachtpunten en/of ideeën. En laat direct weten of u op de hoogte gehouden wilt worden per e-mail.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: