Camping de Helfterkamp uit Vaassen won woensdagavond 9 januari de ANWB Camping van het Jaar Award voor ‘Mooiste groene camping in Nederland’. Wethouder Erik Visser feliciteerde donderdag namens het college van B&W, de eigenaren Bart en Kirsten Looijmans met deze mooie prijs.

 

Bart en Kirsten namen deze boerencamping 7 jaar geleden over en hebben deze verder uitgebouwd tot een mooie camping met 200 plekken op 14 ha terrein.

Ondanks de huidige schaalgrootte heeft de camping nog altijd boerderijdieren in de kinderboerderij en is de receptie gevestigd in de historische boerderij.

“Als een ondernemer in onze gemeente een award wint is dat altijd heel mooi. Maar dat de prijs voor meest milieubewuste camping is, vinden wij als gemeente extra bijzonder. Wij zijn er trots op een bedrijf als ‘de Helfterkamp’ binnen onze gemeentegrenzen te hebben”, aldus wethouder Visser.

Zes campings vielen in de prijzen, drie in Nederland en drie over de grens. In de categorie ‘Mooiste groene camping’ in Nederland won het Vaassense recreatiebedrijf ‘de Helfterkamp’. Binnen deze categorie was een belangrijke extra weegfactor ‘duurzaamheid en milieubewustzijn’.

De Camping van het Jaar-verkiezing was dit jaar voor het eerst een volledige publieksverkiezing. Er werden ruim 35.000 stemmen uitgebracht.

Bezoek de website van de Helfterkamp
Meer over de awards lees je op de website van de ANWB.