VAASSEN – Tijdens het jaarlijkse darttoernooi bij SV Vaassen hebben Marco Oostendorp en Gea van der Haar zaterdag de titel binnengehaald. Zij toonden zich de besten tijdens het toernooi in het clubhuis van SV Vaassen.

Ruim zestig dames en heren gingen zaterdag de strijd aan voor de kampioenstitel bij het vijftiende darttoernooi. Moreel gesteund door vele fanatieke aanhangers, ook hier staan de beste stuurlui vaak aan wal, werden de pijlen naar de borden gegooid.

De dames die meededen, speelden hun partijen ook tegen de mannen. Met de hoogste plek in de gemengde uitslag legde Gea van der Haar beslag op de titel bij de dames. In het clubhuis van de Vaassense voetbalvereniging stonden vijftien banen opgesteld. De eerste ronde was een poule fase waarin de betere darters direct naar voren kwamen.

Hierna volgde de knock-out fase waarin de beste darters tegen over elkaar kwamen te staan. Ook werd er dit jaar een verliezersronde gespeeld. Dit was eveneens een knock-out fase. In de finale was Marco Oostendorp met 4-0 te sterk voor Nico de Goede.

Natuurlijk was de ene darter fanatieker dan de andere. Precisie worpen werden net zo makkelijk gevolgd door sierlijke afzwaaiers. Naast de wil om te winnen overheerste bij allen vooral het spelplezier. Lekker darten, gezellig lachen en ook veel bijpraten.

Er werd deze middag door verschillende personen de score van 180 gehaald. Remon van der Haar gooide de perfecte score zelfs twee keer. De hoogste uitgooi kwam op naam van Marco Oostendorp met 130.

Eindstand Heren: 1. Marco Oostendorp, 2. Nico de Goede, 3. Rob Vernind, 4. Joop Wijnhoud, 5. Eric Hagen, 6. Remco Pannekoek, 7. Wannua Sinay, 8. John Koetsier.

Eindstand Dames: 1. Gea van der Haar, 2. Diana de Weerd, 3. Ilmi de Wilde-Anten.

Eindstand verliezerspoule: 1 Oscar Jonker, 2 Diana de Weerd, 3 Albert Reusink.