Precies dertig jaar was kattenpension De Kattenhof in Vaassen het vertrouwde logeeradres voor poezen en katers uit de wijde omgeving, maar nu de laatste twee gasten zijn vertrokken, staan de hokken leeg en houden Francien en Jaap Bergsma het voor gezien.

“We hebben het altijd met veel plezier en toewijding gedaan, maar inmiddels hebben we een leeftijd bereikt waarop we het wat kalmer aan willen doen,” legt Francien uit. “Op hoogtijdagen is het gewoon hard werken om de katten te verzorgen, de hokken schoon te houden en de klanten te ontvangen die hun dieren komen halen of brengen.” Niet zelden gevolgd door een kleine excursie door hun prachtige tuin. “Klopt. Veel klanten vonden dat hun katten een mooiere vakantiebestemming hadden dan zijzelf,” vertelt Jaap lachend.

De afgelopen week werd vooral besteed aan het informeren van de bestaande relaties waarvan sommigen bijna de gehele periode klant zijn geweest. “Daarom hebben we ook gemengde gevoelens over dit besluit,” zegt Francien. “We hebben altijd heel leuk contact met onze klanten gehad en vinden het best lastig om ze te vertellen dat het afgelopen is. Maar aan de andere kant is er de opluchting dat we het goed kunnen afsluiten en nu meer tijd en vrijheid hebben om aan onze andere hobbies te wijden, zoals eropuit trekken met de fiets, zonder steeds op de klok te hoeven letten om op tijd terug te zijn voor onze klanten.”