Gezond blijven; meer dan ooit van belang in deze vreemde tijden… In verband met het coronavirus willen/kunnen veel mensen niet meer van huis af. Forellenkwekerij ’t Smallert bezorgt iedere vrijdag heerlijke vispakketten in de gemeente Epe. Ze kunnen verschillende pakketten voor je maken. En lekker dat ze zijn!

Zo hebben ze een zalmforel&asperges pakket. Een mooie lokale samenwerking tussen Forellenkwekerij ’t Smallert, Bouwmeester Buitengewoon Vers Vaassen, De Zwaan uit Emst en Veluwse Schavuyt uit Apeldoorn. Een ander mooi voorbeeld is de Veluwse visplank, die spontaan ontstond om Koningsdag thuis te vieren maar die ook zonder speciale reden gewoon genieten is. Het Omega 3-pakket is vanaf het

moment dat ze deze introduceerden populair geweest. Een assortiment verse en gerookte vis, uit eigen kwekerij en rokerij. Goed voor de weerstand! Barbecue- en gourmetpakketten met smakelijke, Emster vis kunnen voor je op maat gemaakt worden. Je betaalt je bestelling contactloos via een Tikkie. De pakketten kunnen ook afgehaald worden.

Op het park zelf is momenteel de speeltuin gesloten, net als de workshopruimte van de kaarsenmakerij en het restaurant. De kaarsencadeaushop is wel dagelijks geopend. Er kan ook gevist worden, mits iedereen het coronaprotocol volgt dat op de site van ’t Smallert vermeld staat.

Naast 3 forelvisvijvers is er ook een catch&release avonturenvijver. Deze is sinds eind maart geopend en je kunt daar op steur, karper en meerval vissen. Weerhaakloos, zodat je daarna de gevangen vis weer onbeschadigd terug in het water kunt zetten. De soorten die je hier kunt vangen zijn schubkarper, spiegelkarper, rijenkarper (allemaal op natuurlijke wijze in de hengelvijvers geboren!), baeristeur, guelden staedti-steur en albinomeervallen. De karpers variëren van 1 tot maar liefst 17 kg in gewicht, de steuren en de meervallen zijn tot ongeveer een meter lang.

Tot slot nog een kleine oproep. Niet alleen voor ‘t Smallert maar ook voor collega-ondernemers zoals de slager, groenteboer, visboer, kaasboer en alle anderen die we in dit rijtje vergeten zijn; steun je lokale ondernemers en shop lokaal! Zij hebben je meer dan ooit nodig in deze roerige tijden.