Dinsdagavond 14 januari wordt de film ‘Bankier van het verzet’ vertoond in het Vrijzinnige Kerkje aan de Deventerstraat 36. Deze film is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. De film begint om 19.30 uur (zaal open 19.00). De toegang bedraagt € 9.00. Voor leden en begunstigers € 7.00.
Koffie en thee vooraf. Geen pauze. Dankjes en knabbels na afloop gratis.

Over de film:
Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang.

Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als dat niet genoeg oplvert bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden èn het leven van de bankier van het verzet.

Er zijn hoofdrollen voor o.a. Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma en Fockeline Ouwerkerk