Op zaterdag 25 augustus organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse door bijdragen van Vluchtelingenwerk Oost-Nederland Epe en Ieders museum Beleef de Culturen. Beleef de Culturen is een nieuwe editie van streekgerechtenfestival Proef de Culturen waarbij bezoekers nu ook kennismaken met wereldmuziek en workshops. De entree bedraagt €2,50.

Liefhebbers van lekkere exotische en/of inheemse hapjes mogen dit smulfestijn niet missen. Lokale statushouders hebben gratis entree. Tegen betaling van een muntje, verkrijgbaar op het terrein, kan een specialiteit worden geproefd. Ondertussen geniet de bezoeker van lokale culturele activiteiten, zoals zang- en dans of de bouw van een steenoven.

Rondkijkend en luisterend maakt men kennis met de keukens en cultuur van  Duitsland, Spanje, Frankrijk, Mexico, Letland, Oekraïne,  Italië, Namibië, Ambon, Bolivia, Iran, Indonesië, Turkije, Afghanistan, Terschelling, Limburg en de Veluwe. Elke kraamhouder zorgt voor kleine proeverijtjes. In een gezellige ongedwongen sfeer kan iedereen lekker proeven en recepten uitwisselen.

Dit alles van: 11.00 uur – 16.00 uur