Door Henk Boeve

Donderdag jl. was de officiële opening van de vernieuwde Hezebrink in Emst en werd verricht door burgemeester Hans van der Hoeve. Zaterdag was de feestelijke opening voor dorpsbewoners en andere belangstellenden om het prachtige gebouw te bewonderen. Hiervan werd door de aanwezigen uitbundig gebruik van gemaakt. Zo´n 300 personen kwamen zaterdagavond een kijkje nemen onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor een ieder was er wel wat te beleven. Zo was er in de Bloemendaal zaal in het begin van de avond een optreden van “De Zwarte Panters”, een mannengroep van SVA onder leiding van Maureen Wellens. En wat een dans tempo legden deze mannen op de vloer. Ook lieten de dames van de Zumba dansgroep zich niet onbetuigd. Daarna was in de Bloemendaal zaal een optreden van het duo Tinus en Martie van Huffelen. De rumba, de foxtrot of de cha cha cha, het kon allemaal in deze stijldans zaal. Maar wie een gokje wilde wagen aan de Roulette of Blackjack tafel onder leiding van de heren van Casino Belevenis uit Enkhuizen, kwamen helemaal aan hun trekken. Voor velen werkte dit als een verslaving. Uiteindelijk werd Netty van der Sluis, samen met Jan van der Sluis, het beheerdersechtpaar van de Hezebrink, winnaar met 2900 punten en mocht een fles champagne in ontvangst nemen.

De disjockeys van Leediedzjee uit De Wijk (Drenthe) zorgden in zaal ”Hanendarp” op muziek van de jaren 70 dat er naar hartenlust gedanst kon worden. In het begin van de avond was het daar nog vrij rustig, maar hoe later op de avond, hoe drukker het daar werd. En wie nog zin had aan een verkoeling, kon altijd nog voor een gratis ijsje terecht bij de ijscokar van “Gustovo” uit Heerde. En daar werd ruimschoots gebruik van gemaakt.