EZC’84 wederom winnaar 10e editie van het Univé Hanendârptoernooi v.v. Emst

door | aug 23, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

EZC’84 uit Epe is net als vorig jaar winnaar geworden van de tiende editie van het Univé Hanendârptoernooi bij de vv Emst.
Het toernooi vond plaats op dinsdagavond 18 en zaterdagmiddag 22 augustus.

Op beiden speeldagen was het goed voetbalweer. Waar het op dinsdagavond nog erg warm was, was het op de zaterdagmiddag afgekoeld en viel er zelfs een verfrissende bui.

Er was veel publiek op de twee speeldagen en werden er leuke spannende wedstrijden met af en toe mooie momenten gespeeld.
Kortom, het was na een alle voetballoze maanden weer genieten voor de echte voetballiefhebber.

Voor de trainers was dit toernooi weer de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe tactieken en spelers uit proberen ter voorbereiding op het komende voetbalseizoen. Dat het hier en daar nog niet nauwkeurig was is kenmerkend voor een voorbereiding op het nieuwe seizoen en maakt dit toernooi mooi en zo belangrijk.

De leiding van het toernooi was weer in goede handen van de KNVB-scheidsrechters Erwin Heijmeriks en Gerjan Rodijk.

Op de dinsdagavond stond op het hoofdveld het duel tussen zondag 5e klasser sv V en L en zondag 4e klasse v.v. Emst op het programma. V.v. Emst was hier de sterkste en won deze wedstrijd na een ruststand van 0-2 uiteindelijk met 1-4. Een leuke wedstrijd waarbij beide teams meer hadden kunnen scoren. Tegelijkertijd speelde op veld 2 de zondag 5e klasser s.v. Wissel en zaterdag 4e klasser EZC´84 tegen elkaar. Hier was EZC´84 duidelijk het betere team en na een ruststand van 0-2 werd het hier uiteindelijk 0-7. Ook een mooie wedstrijd voor het publiek met een aantal fraaie doelpunten.

Zaterdagmiddag stond op het hoofdveld de derby tussen sv Wissel en de v.v. Emst op het programma. Sv Wissel bood goed tegenstand maar v.v. Emst was toch duidelijk de betere ploeg die met een 0-2 voorsprong ging rusten. Na de rust werd er wederom 2x gescoord en zo eindigde deze derby in een 0-4 overwinning voor v.v. Emst.

Op het andere veld speelden EZC´84 en sv V en L tegen elkaar. Een aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide ploegen in de eerste helft niets voor elkaar onder deden. Na de rust (0-1) een beter en effectiever EZC´84 die uiteindelijk uitliep naar een 6-0 overwinning.

De eindstand 10e editie van het Univé Hanendârptoernooi v.v. Emst:
1) EZC’84 6 pnt, doelsaldo +13
2) v.v. Emst 6 pnt, doelsaldo +7
3) V en L 0 pnt, doelsaldo -9
4) sv Wissel 0 pnt, doelsaldo -11

Rond 16:00 uur volgde de prijsuitreiking waarbij de grote wisselbeker naar EZC’84 ging en werden de geldprijzencheques aan alle teams uitgedeeld. Leuk detail was dat alle teams nu alweer hun toezegging voor de editie van 2021 van dit toernooi hebben gedaan, een compliment voor de organisatie.

De elftallen van de vv Emst, EZC’84, V en L en sv Wissel speelden dit toernooi wederom voor hun eigen jeugd. Het prijzengeld per team zal dan ook volledig ten goede komen aan de jeugdafdelingen van de deelnemende verenigingen.

Na afloop van de wedstrijden bleef het zaterdagmiddag nog lang gezellig op het sportpark ’t Hanendârp en zo konden toernooisponsor Univé en de organisatie van de vv Emst terugkijken op een zeer geslaagde negende editie van hun toernooi.

Kijk op www.vvemst.nl voor een fotoreportage van de 10e editie Univé Hanendârptoernooi vv Emst.