EZC’84 1 uit Epe is met 6 punten winnaar geworden van de achtste editie van het Univé Hanendârptoernooi van de vv Emst.

Het toernooi vond plaats op zaterdagmiddag 18 augustus. Deze middag was het perfect voetbalweer en kon er gevoetbald worden op de heerlijke groene velden op sportpark ’t Hanendârp in Emst. Van de droogte van de afgelopen maanden was niets te zien. Een groot compliment naar de onderhoudsploeg van de vv Emst die de gehele zomer door deze velden perfect onderhouden heeft. Ook de publiekelijke opkomst was goed en werden er leuke spannende wedstrijden met af en toe mooie momenten gespeeld. Kortom, het was na een aantal voetballoze weken weer genieten voor de echte voetballiefhebber.

Voor de trainers was dit toernooi weer de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe tactieken en spelers uit proberen ter voorbereiding op het komende voetbalseizoen. Dat het hier en daar nog niet nauwkeurig was is kenmerkend voor een voorbereiding op het nieuwe seizoen en maakt dit toernooi mooi en zo belangrijk.

De leiding van het toernooi was weer in goede handen van de KNVB-scheids- en grensrechters Erwin Heijmeriks, Niek Sleyster en Rene van Leeuwen.

De eerste wedstrijd van de middag die op het programma stond was tussen gastheer vv Emst en V en L uit de Vecht. Een leuke wedstrijd met een sterker vv Emst waar vooral voorin de scherpte nog ontbrak. Veel kansen op doelpunten maar de meeste misten het doel nog. vv Emst kwam wel op voorsprong maar vlak voor tijd kwam V en L via een strafschop op gelijke hoogte. De eindstand van deze wedstrijd kwam uit op 1-1. Strafschoppen moesten een winnaar opleveren en V en L nam deze beter.

Op basis van deze strafschoppenwinst mocht V en L even gaan rusten en kon vv Emst direct weer aan de bak en nu tegen EZC’84 uit Epe. Deze wedstrijd ging gelijk tegen elkaar op. Leuk voetbal zorgde ervoor dat deze wedstrijd voor het neutrale publiek erg leuk was om naar te kijken. Deze wedstrijd werd beslist door een misser van de keeper van de vv Emst waardoor EZC’84 iet wat gelukkig op voorsprong kwam. De vv Emst drong aan op de gelijkmaker en kreeg hiervoor goede kansen maar een sterk keepende keeper van EZC’84 hield zijn doel schoon. De eindstand bij deze wedstrijd was 1-0 in het voordeel van EZC’84.

Deze laatste wedstrijd van deze middag was de wedstrijd tussen V en L en EZC’84 en op basis van de vorige uitslagen zou de winnaar van de wedstrijd ook de winnaar van de 8e editie van het Univé Hanendârptoernooi vv Emst worden.
Ook hier weer een leuke wedstrijd met strijd, mooie acties en leuk voetbal. Kansen aan beide kanten maar toch een beter EZC’84. De mannen uit Epe wisten 2x te scoren en met deze 2-0 overwinning mochten zij zich de grote winnaars van dit toernooi gaan noemen.

De eindstand:
1) EZC’84 6 pnt
2) V en L 1 pnt
3) vv Emst 1 pnt

Rond 16:30 uur volgde de prijsuitreiking waarbij Erik Hoekerd namens Univé de grote wisselbeker aan EZC’84 mocht uitreiken en kreeg elk team een mooie geldprijzencheque.
De elftallen van de vv Emst, EZC’84 en V en L speelden dit toernooi wederom voor hun eigen jeugd. Het prijzengeld per team zal dan ook volledig ten goede komen aan de jeugdafdelingen van de deelnemende verenigingen.

Leuk detail was dat alle teams nu alweer hun toezegging voor de editie van 2018 van dit toernooi hebben gedaan, een compliment voor de organisatie.

Na afloop van de wedstrijden bleef het zaterdagmiddag nog lang gezellig op het sportpark ’t Hanendârp en zo konden toernooisponsor Univé en de organisatie van de vv Emst terugkijken op een zeer geslaagde zesde editie van hun toernooi.

Kijk op www.vvemst.nl voor een fotoreportage van de 8e editie Univé Hanendârptoernooi vv Emst.