Expositiewisseling in Museum Vaassen Historie

door | aug 21, 2023 | Nieuws

Op zaterdag 26 augustus om 13.30 uur gaat de deur van het museum voor ruim een week op slot. De expositie ‘Verzamelen is ook een kunst’ wordt dan ontmanteld en wordt er plaats gemaakt voor een kunstexpositie met werken van Do May en Dori Hagen. Vanaf vrijdag 8 september is het museum weer geopend.

Do Feist-May heeft vier jaar schilderles gehad bij Rolina van Vliet en twee jaar lang beeldhouwlessen gevolgd bij Betty Meijboom. Do had meerdere tentoonstellingen in Apeldoorn en won een eerste en vijfde prijs met het kunstenaars tijdschrift ‘Palet’. Ze geeft workshops in atelier ‘Het Schaopke’ aan de Greutelseweg 45 in Wiesel (Wenum) in miniatuur schilderen en het beschilderen van stenen.

De in mei jl. overleden Dori Hagen kennen we uit de periode dat KuVa onderdak vond in het museum. Dori heeft haar opleiding genoten aan de Academie van Beeldende Kunsten. Daarna heeft ze diverse andere cursussen gevolgd. Door het werken met veel verschillende materialen ontwikkelde ze een eigen stijl. Haar werken waren jarenlang te bewonderen in Atelier Picodori aan de Van Riebeeckstraat.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel, Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: