Foto en tekst; Vaassens museum

De Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe had dit jaar een breed programma rond de thema’s herdenken, beseffen en beleven van 75 jaar vrijheid. Door het coronavirus kon dit programma helaas niet doorgang . Mogelijk dat de festiviteiten of een deel ervan volgend jaar alsnog kunnen worden gehouden.

Het Museum is , zolang het Coronavirus nog niet weg is alleen op Zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur. In samenwerking met de ‘Stichting Broken Wings 40 – 45’ is de expositie ‘Vaassenaren van IJssellinie tot Grebbeberg’ tot stand gekomen. Leden van de modelbouwvereniging Samen Sterk uit Epe/Vaassen tonen o.a. op schaal gemaakt legermaterieel.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel; een kruidenierswinkel; Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Met nu de tijdelijke expositie ‘75 jaar Vrij’. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema).

Door het coronavirus is het museum voorlopig alleen op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur open. De richtlijnen van het R.I.V.M. worden gevolgd.

Volg onze website en onze facebook pagina voor het laatste nieuws over de openingsdagen.
Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.