Evert Huernink: Een Vaassens boegbeeld is heengegaan

door | jun 2, 2023 | Nieuws

In memoriam

Op de leeftijd van 86 jaar heeft Vaassen afscheid moeten nemen van Evert Huernink. Een trots Vaassenaar die naast zijn levenswerk, de fietsenwinkel op de hoek van de Julianalaan, heel veel heeft betekend voor ons dorp. Om alle activiteiten waaraan Evert in zijn gelukkig lange leven heeft meegewerkt, of om alle bestuursfuncties die hij tijdens zijn leven heeft uitgevoerd te noemen, is bijna onmogelijk. Toch noemen wij hier een aantal activiteiten waar hij vele jaren aan heeft bijgedragen of waar hij ongelofelijk veel tijd en energie in heeft gestoken.

Lang was de brandweer voor hem zijn tweede leven waarbij hij ook jaren brandweercommandant is geweest van het Vaassense Corps. Daarnaast was hij actief, ook op bestuurlijk niveau, binnen de Ondernemersvereniging Vaassen en was hij trekker van de Vaassen Reünie. Hij verzorgde samen met zijn medebestuurders ieder jaar dat de Huzarenbeker werd overhandigd aan de Vaassense uitblinkers op sportief niveau van dat jaar. Ook de Vaassense IJsbaan, aan de overkant van zijn winkel, was de plek waar hij, zodra het maar een paar graden vroor, te vinden was. En mede dankzij zijn inzet heeft Vaassen nog steeds een IJsvereniging met vele leden om trots op te zijn.

Ook zijn passie voor motoren en brommers heeft hij tot zijn laatste adem kunnen uitvoeren, en hij kon er vooral ook van genieten. Tot voor een paar weken geleden was hij nog te vinden bij zijn vrienden van de Spartamotorclub waar hij ontelbare mooie ritten voor heeft georganiseerd. Ook was Evert veel te vinden langs de verschillende Vaassense voetbalvelden, waar hij ook graag een praatje maakte met diegenen die naast hem aan de lijn stonden. Zoals al aangegeven is het onmogelijk om alles te benoemen waar hij zich voor heeft ingezet, en zijn wij vast nog een aantal organisaties of evenementen vergeten, maar tot slot benoemen wij toch, één van de activiteiten waar zijn inzet en passie het grootst was. Namelijk de Vaassense Kerstmarkt die hij groot heeft gemaakt en landelijk op de kaart heeft weten te zetten, en die dit jaar al voor de 34e keer zal plaatsvinden. Tevens was Evert trots lid in de orde van Oranje Nassau, die hij in 2012 kreeg opgespeld voor zijn onuitputtelijke inzet voor ons mooie dorp Vaassen. En ook al is dit boegbeeld heengegaan, in de kasteeltuin van Kasteel de Cannenburch staat ‘zijn’ boom. ‘Zijn’ boom als dank voor zijn inzet. ‘Zijn’ boom voor zijn vele werk. Die boom zal verder groeien en blijft nog vele jaren staan, maar een Vaassens boegbeeld is heengegaan.

 

Namens ‘Vaassen’: Wico Ankersmit

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: