Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomeravondconcert van ‘Looft den Heere’ in Epe op 13 juni 2024, 20.00 uur

juni 13 20:00

Het bestuur en de dirigent van het Christelijk Mannenkoor ‘Looft den Heere’ uit Vaassen is zeker geen onbekende in deze regio. Regelmatig treden de mannen op, in kerkdiensten, bejaardenoorden, in eigen concerten enz. Het bestuur zet daar specifiek op in om langs die weg het geestelijk lied in deze regio te promoten.

De laatste oefenavond van het koor krijgt daarom nu een apart karakter – niet zomaar een paar uurtjes zingen, maar een klinkend concert met een goed programma en goede, bekende medewerkenden. Dat moest dan ook wel in een goede omgeving, dus is daarvoor de Grote Kerk in Epe gehuurd. Daar bovenop heeft het bestuur nog een vakkundige begeleider aangetrokken: Wilco Veldkamp, de vaste begeleider en reserve-dirigent. Hij vervangt Freddy Veldkamp bij diens afwezigheid, dus hij kent de mannen van ‘Looft den Heere’ ook goed. En het bestuur heeft een sopraan gevraagd, mee te komen zingen. Neline de Graaf is een ervaren en prettige aanvulling op de wat zwaardere mannenstemmen. Zij komt het geheel versterken, maar ze zingt ook solostukken onder begeleiding van pianist Wilco Veldkamp.

Freddy Veldkamp heeft het programma samengesteld in overleg met de verschillende partijen. Daarin heeft hij niet alleen nationale en internationale liederen opgenomen, maar ook momenten met samenzang ingebouwd. Dat moet een heerlijke mix worden, die iedereen aan zal spreken.

De teksten voor de samenzang komen op de beamer te staan.

Na afloop van het concert zal een collecte gehouden worden voor bestrijding van de onvermijdelijke onkosten.

Het koor ziet zichzelf als een belangrijk onderdeel van de christelijke cultuur van de Veluwe, waar het geestelijk lied een bekend verschijnsel is. Het bestuur zet daar ook steeds op in, door verschillende keren per jaar een goed concert te geven. Zo bijvoorbeeld een Passie-Pasen-concert en een Kerstconcert. Dit jaar komt er een groot optreden bij ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentschap van Freddy Veldkamp. Het koor is bijzonder ingenomen met hem, want zijn kundigheid en vakmanschap hebben het koor naar een grotere hoogte gebracht.

Eén probleem kan niemand in het bestuur of van de koorleden oplossen: het teruglopen van het ledenaantal. Daarom hier nog een keer de oproep aan die mannen, die hun geloofsovertuiging willen combineren met hun hobby: kom hetzelfde doen als wij. Kijk eens op onze site www.looftdenheere.com.

Voor nadere informatie over het zomeravondconcert kunt u ook op de site terecht of u kunt bellen met de voorzitter op 055-5338640.

Gegevens

Datum:
juni 13
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: