Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Martin Mans verzorgt orgelconcert in Vaassen

23-juni-2022 19:30

 

 

Na het zeer geslaagde bevrijdingsconcert van Gert van Hoef op 5 mei jl. neemt Martin Mans nu het stokje over. Hij verzorgt op donderdag 23 juni een orgelconcert op het Armbrostorgel in de Dorpskerk van Vaassen.

Martin Mans was al vroeg actief. Nadat hij als zevenjarige zijn eerste orgellessen kreeg, begeleidde hij al op elfjarige leeftijd verschillende koren en werd hij op twaalfjarige als vaste organist in zijn geboorteplaats. Hij won al snel concoursen en speelde op veertienjarige leeftijd al voor de NCRV-radio. Naast zijn orgelstudie bekwaamde hij zich ook als koordirigent. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd CD-opnames en maakte zelf ook een reeks DVD’s. Het leverde hem een platina en twee gouden CD’s op.

Martin verzorgt jaarlijks gemiddeld tweehonderdvijftig orgelconcerten in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast treedt hij regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en werkt hij samen met bekende artiesten. Hij toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Uniek is de serie ‘Tussen jou en mij’ die Martin met zijn zoon Jos uitvoert. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen. In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Op 23 juni kunt u zijn orgelspel in Vaassen beluisteren. Voor de pauze speelt hij vooral populair-klassiek repertoire en na de pauze laat hij zich door het publiek uitdagen om improvisaties uit te voeren. Het mag duidelijk zijn dat het een bijzonder concert gaat worden. Het concert begint om 20.00 uur in de Dorpskerk (die vanaf 19.30 uur open is). Kaarten kosten 10 euro per persoon, voor kinderen geldt een verlaagd tarief van 3,50 euro. Bij de entree is een consumptie inbegrepen.

Gegevens

Datum:
23-juni-2022
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: