Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leden-/Jaarvergadering + Lezing – Historische vereniging AMPT-Epe

april 4 19:30

Fotocredits: eigen foto

Op donderdag 4 april a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Na het huishoudelijke deel van de vergadering zal onze voorzitter Jan Aalbers een lezing verzorgen met als titel ‘De Sprengen waar cultuurhistorie stroomt en spettert’. Hij is een groot bekenliefhebber en al heel lang betrokken bij de Bekenstichting.

Op de Veluwe liggen veel sprengen, door mensen gegraven bronbeken die met name werden gebruikt voor de aandrijving van watermolens, voor het maken van papier en / of voor water voor de wasserijen. Waar komt al dat water vandaan en waarom is het zo schoon? De ijsvogel, de eltris een spoelvormig visje, en de beekprik zullen voorbijkomen, evenals het begrip rodolm. Er is gelegenheid tot het stellen van ‘watervragen’.

De ALV en de lezing wordt gehouden in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25, Epe.  Vergaderstukken, w.o. het financieel verslag en agenda vindt u op de website van Ampt Epe. De vergadering begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Circa 20.30 uur begint de lezing. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

 

 

Gegevens

Datum:
april 4
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: