Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interessante verhalenavond in Vaassen

mei 25 19:30

In een klein thuistheater vertelt Jotte regelmatig haar volksverhalen over de Veluwe.

Deze verhalen worden gewaardeerd doorveel mensen. Op 25 mei komt ze met deze verhalen naar de Dorpskerk in Vaassen, waar de bezoekers zich mee kunnen laten voeren met deze oude verhalen.

Het vertellen van verhalen is een oud gebruik, dat over de wereld in alle culturen heeft plaatsgevonden. Deze verhalen werden later soms gepubliceerd, maar veel ook niet. Ook op de Veluwe kende men deze traditie, waarbij mensen elkaar bij het haardvuur verhalen vertellen. Dat kunnen familieleden zijn, maar ook langstrekkende vreemden, die met hun verhalen uit verre streken de lokale verhalen verder wisten te verrijken. De verhalen verbinden mensen, je leert elkaar begrijpen en er zijn vaak wijze lessen voor de luisteraars in opgenomen.

Op deze avond wordt u uitgenodigd om terug te gaan naar vroegere tijden. U zult ontdekken dat de fluisteringen uit het verleden nog steeds zeggingskracht hebben voor onze hedendaagse wereld.

Het bijwonen van deze verhalenavond is dus zeer de moeite waard. De Dorpskerk is op 25 mei vanaf 19.30 uur open. De prijs voor deze vertelling is laag gehouden om de avond voor veel mensen toegankelijk te houden. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van hun ouders gratis naar binnen, degenen die ouder zijn betalen 7,50 euro per persoon. In de prijs is een consumptie inbegrepen.

Gegevens

Datum:
mei 25
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: