Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een bijzonder verhaal in de Dorpskerk van Vaassen Lezing Joop van Essen

16-juni-2022 19:30

 

 

Wat beweegt een protestant die een pelgrimsroute gaat lopen en wat komt hij tegen? Dat is in het kort het verhaal dat Joop van Essen op donderdag 16 juni 2022 in de Dorpskerk gaat vertellen naar aanleiding van zijn voetreis naar Rome.

Op 3 juni 2021 startte Joop vanuit Vaassen voor een reis van honderd dagen. Tot Maastricht volgde hij het welbekende Pieterpad en daarna ging hij langs de Maas naar het Franse Reims. Vanaf Reims volgde hij de zogenaamde “Weg der Franken” tot aan Rome. Deze route ontleent haar naam aan Sigeric, de aartsbisschop van Canterbury, die in de tiende eeuw langs deze weg van Canterbury naar Rome reisde en ook weer via dezelfde route terugkeerde. Na ruim drie maanden arriveerde Joop op 9 september 2021 op het Sint Pietersplein in Rome.

Een pelgrimage betekent deels alleen lopen, maar ook het ontmoeten van anderen waarmee je een deel van het traject oploopt. Het betekent wandelen door mooie omgevingen en langs mooie gebouwen. Daar zal uiteraard ook aandacht voor zijn en daarvan zal Joop de foto’s laten zien en verhalen over vertellen. Hij zal u op deze manier meenemen op zijn reis.

Een wandeling als deze betekent meer de dan ruim drie miljoen stappen die hij moest zetten. Tijdens de dagen scheen natuurlijk niet altijd de zon en er kunnen zich ook tegenslagen voordoen. Maar de route levert ook fantastische uitzichten op de hoogtepunten van de route. Het hoogste punt tijdens de pelgrimage was de Col de Sint Bernard, die maar liefst 2469 meter hoog is.

Om het verhaal van Joop te horen bent u van harte welkom op 16 juni om 20.00 uur in de Dorpskerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de nieuwbouw van het kerkelijk centrum. Daarvoor kunt u zelf bepalen hoeveel u daaraan wilt geven.

Gegevens

Datum:
16-juni-2022
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: