Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Berkley-Smallertdag open dag

maart 30 10:00 - 16:00

’t Smallert en Berkley organiseren ook dit jaar weer de Berkley-Smallertdag op ’t Smallert in Emst. Een gezellige kennismaking met ’t Smallert en het forelvissen. Ook openen ze op deze dag het seizoen van het gezinspark. Het wordt een leuke en informatieve dag, voor het hele gezin. Een goede reden om eens te komen kijken op de Berkley-Smallertdag!

Het programma van deze bijzondere dag heeft voor het hele gezin iets te bieden: opa’s en oma’s, vaders en moeders en natuurlijk de kinderen!

Gedurende de dag zijn er demonstraties hengel optuigen en workshops forelvissen. Ook wordt er een film vertoond over het kweken van de forel en worden de vissen in de kweekvijvers gevoerd. Tijdens deze dag worden er forellen en zalmforellen gerookt in hun ambachtelijke, hout gestookte rooktonnen. Natuurlijk is het vernieuwde speelpark die dag ook geopend.

Het programma ziet er als volgt uit:

Aan vijver 2 zijn doorlopend demonstraties hengels optuigen te volgen. Een leuke visdag begint met goed materiaal!

Vervolgens kan er gevist worden in een visclinic van 1,5 uur. Per clinic kunnen er maximaal 40 personen tegelijk vissen. Tijdens het vissen is er begeleiding die de nodige tips en tricks aanreiken zodat iedereen een goede basis voor het forelvissen kan aanleren. Er mag met een eigen hengel gevist worden maar er zijn uiteraard ook hengels te leen. De visclinics zijn voor kinderen én volwassenen. Voor ieder kind dat meedoet aan de visclinic is er een leuk cadeautje van Berkley.

10.00-11.30 uur          visclinic 1

11.30-13.00 uur          visclinic 2

13.00-14.30 uur          visclinic 3

14.30-16.00 uur          visclinic 4

De entree voor dit alles is GRATIS! Met andere woorden: de moeite waard om te komen!

De ambachtelijke kaarsenmakerij is uiteraard deze dag ook geopend. Ieder heel uur kunnen daar (tegen betaling)  kaarsen gemaakt worden. Voor iedere deelnemer aan de workshop kaarsen maken is er die dag een klein presentje.

Voor nieuwsgierige, ondernemende kinderen is er deze dag de mogelijkheid om met Klokhuis Backstage  de kaarsenmakerij en de visvijvers te bezoeken. Dit kan uitsluitend als je je daarvoor opgeeft via https://backstage.hetklokhuis.nl/. Er is slechts een beperkt aantal plekken daarvoor beschikbaar!

Gegevens

Datum:
maart 30
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie: