Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ampt Epe: Lezing Noord-Veluwe – Het veranderende landschap

maart 7 19:30

André Donker groeide op in Apeldoorn. Na zijn opleiding verhuisde hij voor zijn werk in de natuurbescherming naar de provincie Drenthe. Tijdens zijn natuurrijke loopbaan werkte hij mee aan tal van tv- en radioprogramma’s (Omroep Max, NOS, SBS, RTL etc.) en ontpopte hij zich als een bekende woordvoerder voor de prachtige natuur in ons land.

Na een flink aantal grote natuurherstel projecten en de aanleg van de Marker Wadden in het Markermeer verruilde André na 37 jaar zijn werkgever om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Hij geeft les, heeft zijn eigen outdoor bedrijf en geeft vele lezingen door het hele land. In middels woont hij alweer bijna 10 jaar op de Veluwe in de fraaie gemeente Epe.

Ook schrijven zit André in het bloed. Vele columns, krantenartikelen, blogs, tv-scripts over de natuur heeft hij op z’n naam staan. Hij kreeg vaak het verzoek: “Kan je even een stukkie schrijven? Zo is hij begonnen met het opschrijven van zijn vaak grappige, ontroerende, maar ook ademb
tijdens zijn lezingen over wolven. Zoals hij spreekt, zo vertaalt hij het ook in zijn manier van schrijven. “Boeiend!”, is de meest gehoorde terugkoppeling die hij krijgt.

Binnenkort komt André voor een boeiend verhaal speciaal voor Ampt Epe naar de dorpskerk in Vaassen. Deze keer vertelt hij over de Noord-Veluwe. Een landsdeel waarop de mens al eeuwenlang een stempel heeft gedrukt. Door de tijdsgeest waarin we leven, denken we vaak dat het landschap om ons heen nooit anders is geweest, maar niets is minder waar. Tijdens zijn verhaal zal hij de luisteraars in een tijdreis, ondersteund door fraai beeldmateriaal meenemen in de vorming van de noordzijde van de Veluwe. Een reis die al ver voor onze jaartelling zal beginnen en ergens in 2050 zal kunnen gaan eindigen. Een veranderend landschap door wonen, werken, oorlogen, machtswisselingen, vervoer, recreatie en toerisme en niet te vergeten onze wetgeving. Niets bleef gelijk, alles is in een voortdurende verandering en al die veranderingen gaan gewoon nog even door. Kom het beleven deze avond.

Bij belangstelling kunnen zijn boeken gekocht worden op deze avond.

Kijk op de website www.andredonkernatuur.nl, of scan de qr-code voor meer informatie: 

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor leden Ampt Epe gratis toegang. Niet leden betalen 5 euro.

Wanneer:       7 maart 2024

Waar:              Dorpskerk Vaassen

Aanvang 19.30 uur:  de kerk is geopend om 19.00 uur

Gegevens

Datum:
maart 7
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: