Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

18 mei Vaasaqua 2023 met Boekenmarkt, Muziekfeest, Kinderplein en Kunstmarkt

mei 18

Het is een feit! 18 mei is het alweer tijd voor de 27e editie van Vaasaqua. Getrouw op Hemelvaartsdag zal het dorp Vaassen weer worden omgetoverd tot Vaasaqua. Na wat jaren waarin Vaasaqua het in een kleinere vorm heeft moeten presenteren door veel regels en restricties i.v.m. Corona, is het nu weer terug als vanouds. Dat betekent dan ook weer straten vol met braderiekramen, het kinderplein terug met springkussens en stormbanen en het marktplein wat voorzien is van een ruime tent waar non-stop livemuziek zal worden gespeeld. Een echt familiefeest voor jong en oud!

Door het Vaassense dorp heen is er op Hemelvaartsdag een mooie route opgezet met 150 braderiekramen, waarbij de bezoekers kunnen genieten van gezelligheid en een groot assortiment aan producten. De route begeeft zich langs verschillende Vaassense highlights zoals kasteel de Cannenburch. Voor het kasteel staat de kunstmarkt opgesteld met 35 kramen. Kunstenaars exposeren daar met de meest mooie schilderijen, excentrieke sieraden, glasfusing en beeldhouwkunst. Maar ook de boekenmarkt ontbreekt natuurlijk niet. Vaasaqua staat bekend als één van de grootste boekenmarkten van het land. De ruim opgezette boekenmarkt heeft zo’n 125 boekenkramen over de Dorpsstraat en de Jan Mulderstraat. Veel toffe titels verlaten de boekenkast, waar ze vaak al voor een prikkie van jou zijn! De kinderen zullen zich prima vermaken op het kinderplein met onder andere een stormbaan en verschillende voorstellingen. Na een wandeling door alle Vaasaqua activiteiten toe aan wat te drinken? Op het muziekplein zijn er voldoende horecagelegenheden en non-stop livemuziek om lekker te ontspannen. Het feest gaat door tot in de late uurtjes waarbij de voetjes flink van de vloer zullen gaan.

Heb je nou zin in een uitstapje voor jong en oud? Kom dan naar Vaasaqua en laat je verrassen door alles wat Vaassen jou te bieden heeft op Hemelvaartsdag!

 Programma in tijd:

09:00 uur     Start Boekenmarkt met ca. 125 kramen
09:00 uur     Start Braderie met ca. 150 kramen
09:00 uur     Start Kunstmarkt met ca. 35 kramen
10:00 uur     Kinderplein met springkussens, stormbanen, kinderattracties en theater Fiets op de parkeerplaats van de (oude) Dekamarkt.
11:00 uur     Concert van het Vaassens Fanfarekorps op het marktplein
12:30 uur     Popkoor Nenoni
13:30 uur     Live-optredens van Brian Christopher, Satisfexy, DJ Laurens, straattheater en
14:00 uur     Start dweilorkesten
17:00 uur     Finale dweilorkesten op het marktplein
17:00 uur     Einde braderie, boekenmarkt, kunstmarkt
20:00 uur     Avondvullend livespektakel met The Euros en de Rockaholics

 

Gegevens

Datum:
mei 18
Evenement Categorie:

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: