Erik Visser, wethouder uit Vaassen, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de plannen voor de snelfietsroute tussen Epe en Apeldoorn. Hierdoor wordt een veiligere fietsverbinding tussen Apeldoorn en Zwolle gemaakt.

Het was de vorige twee wethouders niet gelukt om samen met onze inwoners een variant te kiezen. Sinds de samenstelling van het college is veranderd, is Erik met dit project bezig en wordt er eindelijk goed gesproken met de inwoners. Uit deze gesprekken is met elkaar een ontwerp gekozen waar de meeste inwoners in de dorpen blij mee zijn. In dit ontwerp worden ook twee grote knelpunten in Vaassen opgelost, de oversteek bij de Laan van Fasna en bij de Eekterweg.

Deze snelfietsroute is vooral zinvol als alle betrokken gemeenten mee doen. Ondanks dat de gemeente Apeldoorn eerder aangaf mee te willen doen, gaan ze in Apeldoorn nu twijfelen. Als Apeldoorn niet mee doet, is de kans groot dat de twee knelpunten in Vaassen niet opgelost gaan worden.

Voor Erik Visser is dat de aanleiding om een open brief te sturen aan de gemeente Apeldoorn om ze te wijzen op het belang van deze fietsverbinding. Op deze manier kan iedereen zien dat voor het huidige college de aanleg van deze fietsroute heel belangrijk is, juist omdat dat deze twee knelpunten in onze gemeente opgelost worden. Erik Visser op de bres voor Vaassen!