Enorme belangstelling open huis De Hezebrink

door | nov 5, 2023 | Nieuws

Foto: Van links naar rechts: Jan Visser, Aartje Scholten en Sarah Onwezen.

Door Henk  Boeve

Heel, heel veel mensen hebben zaterdag gebruik gemaakt van het open huis in dorpshuis de Hezebrink in Emst. Op zoveel belangstellenden hadden de organisatoren wel gehoopt, maar niet gerekend. Waarom werd deze open dag georganiseerd? Daar had één van de organisatoren van deze dag, Jan Visser een duidelijk antwoord op. Een aantal jaren geleden is de Hezebrink totaal verbouwd. Er vond toen wel een officiële opening plaats, maar nooit een open huis waar de vele verenigingen, die gebruik maken van de Hezebrink, zich konden presenteren. Toen kwam Corona. Dus weer geen open huis. En nu, vandaag zaterdag 4 november, is het eindelijk zover, zegt Visser. Alle verenigingen konden zich dus zaterdag van hun beste kant laten zien. En dat hebben ze gedaan. Doel was natuurlijk ook om nieuwe leden te werven. Zo stond Emster Belang met een prachtige stand. Ze lieten een film zien hoe mooi Emst wel niet is. Wie wil er nu niet in zo’n prachtig dorp wonen? Maar liefst ruim 20 nieuwe leden was het gevolg voor Emster Belang. Uiteraard zijn nieuwe leden nog steeds van harte welkom. Voor de contributie behoeven de mensen het niet te laten, want die bedraagt slechts € 5,– per jaar. S.V.A., wat staat voor Sport Voor Allen, gaf in de prachtige gymzaal een demo met de Zumba dames en de Zwarte Panters heren. Docente Maureen Wellens staat al bijna 40 jaar met tomeloze energie en aanstekelijke enthousiasme voor deze groep. Onder haar leiding groeide deze groep tot ongekende hoogte. En wat liet Zang en Vriendschap allemaal wel niet horen. Prachtige optredens van o.a. het Gemengde Koor, Song and Relation, jeugdkoor In Between. Nieuw is het Popkoor Next. En er werd aandacht besteed aan het 100-jarig jubileum in 2024. Dan wordt met medewerking van niemand minder dan Karin Bloemen op woensdag 21 augustus 2024 in de Emsterfeest tent een grote feestavond gehouden. Noteer vast deze datum.  Ook muziekvereniging Prins Bernhard gaf een prachtig concert.

De volgende verenigingen waren present op de open dag: Happy2Sing, Emster Belang, Zang en Vriendschap, ZingchroNice, Pilates, Muziekvereniging Prins Bernhard, SVA, De Spinners, Sil Overmeire, Schietvereniging Juliana, Bridgeclub, Emster Ouderen Soos, Koppel-Swoe, Vrouwen van Nu en Dialect kring Gemeente Epe.

Dorpshuis de Hezebrink kent diverse zalen. Deze zalen hebben allemaal een naam gekregen naar de diverse buurtschappen die Emst kent, zoals zaal Loobrink, zaal Bloemendaal, zaal Schaveren, zaal Hanendarp en zaal Westendorp. Dan is er nog de Huiskamer en de prachtige bowlingbaan in de kelder en een schietbaan. Het mooie van deze zalen is dat er ook allemaal foto’s hangen van deze buurtschappen, Veel mensen weten dit niet, zegt Jan Visser. Vandaar dat ik de mensen dit vertelde als ze binnenkwamen.

De organisatoren van deze open dag, Jan Visser, Sarah Onwezen, Linda Hengeveld, Eibertine Holubek en Aartje Scholten hadden een leuke wedstrijd georganiseerd voor de bezoekers. Bij iedere kraam hing een papier met daarop een vraag. Totaal waren er 14 vragen en bedacht door Linda Hengeveld. Deze vragen moesten de bezoekers beantwoorden. De uitslag hiervan is: 1e prijs Wilma Koller, 2e prijs Gerrie Menkveld en 3e prijs W. Stegeman. Ook de Vrouwen van Nu hadden een prijsvraag georganiseerd. Zo moest men de totale prijs raden van een levensmiddelenpakket. Zwaantje van Essen zat er heel, heel dichtbij, want de totale prijs van het pakket was € 19,94 en Zwaantje van Essen had € 19,95 gezegd. Bij het sjoelen werd Henk Boeve winnaar met 223 punten. Op de 2e plaats eindigde Freek Bonhof met 214 punten en op de 3e plek eindigde Trijntje Bijsterbosch met 190 punten. Al met al kunnen de organisatoren terugkijken op een geweldig geslaagde open huis van dorpshuis de Hezebrink. Als men nog over een minpuntje wil praten, dan was het de afwezigheid van een afgevaardigde van de Gemeente Epe, ondanks dat ze waren uitgenodigd door de organisatie.

 

       

     

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: