EMSTERFEEST HELEMAAL TOP.

door | aug 27, 2023 | Nieuws

Foto’s:  winnaar optocht

In verband met het 105-jarig bestaan van het Emsterfeest dit jaar geen drie dagen Emsterfeest, maar vier dagen. Het Emsterfeest begon woensdagavond met een optreden van de Perfect Showband met een geweldig gastoptreden van Vieze Jack en Frans Duijts.

Donderdag opende Burgemeester Tom Horn officieel het Emsterfeest bij de start van de 50+ middag. In een warme feesttent kwamen de senioren in grote getalen weer naar de tent. De Coverband Seven Days Music zorgde voor een gezellige sfeer waarbij er gezongen, gewalst maar zeker ook meegedaan kon worden aan de polonaise. Een optreden van Sieneke gevolgd door een optreden van de feestzangers Helemaal Hollands zette de tent op z’n kop.

Donderdagavond is doorgaans een wat rustiger avond voor de leden en Emsternaren, maar dit jaar was daar absoluut geen sprake van. De Coverband Rockaholics gaven een zeer energiek optreden met muziek voor iedereen. Mooie optredens waren er deze avond van Rutger van Barneveld en Samantha Steenwijk.

Vrijdagmiddag is traditioneel voor de kinderen en deze keer speelde alle kinderactiviteiten zich af in de feesttent. Er waren spellen om aan mee te doen, optredens bekijken, schminken en natuurlijk Monique Smit’s Kidpop show. Het bleek een goede zet om de kinderactiviteiten in de tent te houden want op deze manier kreeg dat een knusse sfeer met ouders en oma’s en opa’s daar omheen.

Nieuw dit jaar het touwtrekken tussen verschillende touwtrek teams. Veel belangstelling rond het terrein waar het touwtrekken plaatsvond. Stoere mannen en vrouwen gaven zich helemaal om de tegenstander maar over de streek te halen. Het commentaar van de toeschouwers loog er soms niet om. Winnaar bij het touwtrekken werd de groep The Pull Bulls. In de finale versloegen ze de dames en heren van Mr. Motus. Als derde eindigde de trouwtrekkers van Door tot het Einde.

’s Avonds was de tent bom en bom vol. En niet alleen in de tent, buiten de tent stonden net zoveel mensen als in de tent. De coverband Jetset Live gaf een geweldig optreden. En als klap op de vuurpijl een gastoptreden van niemand minder dan Frans Bauer. De meeste artiesten houden het bij een optreden van een half uur, maar Frans Bauer dacht daar anders over. Blijkbaar heeft hij moeite met klok kijken, want het was een lang half uurtje tot volle tevredenheid van het publiek.

Traditiegetrouw begint de zaterdag, de laatste dag van het Emsterfeest, met een optocht door het dorp. Diverse buurten, verenigingen, bedrijven en groepen lieten zich van hun beste kant zien. De jury, bestaande uit de heren Hans van der Hoeve, Jan Willem Lagerwey en Alex Dul hadden het er maar wat moeilijk mee om tot een juiste uitslag te komen. Bij de verenigingen werd Zang en Vriendschap eerste, bij de bedrijven school De Sprenge, bij de groepen Gewoon Deurgoan en bij de buurten Kerkhofweg. Laatstgenoemde ontving ook de publieksprijs met hun prachtige creatie “Wij zijn weer op stoom”.

Dweilorkest de Graapendaelers en later op de middag blaaskapel de Heuischudderts zorgden voor de muzikale noten in de tent. De jeugd kon genieten van de Formule 1 Race Simulator en de FMX4EVER Freestyle Motorcrossers zorgden voor een spectaculaire show met hun geweldige sprongen. Uiteraard ontbrak het beachvolleybal niet. Voor de laatste muzikale noot betreffende het Emsterfeest 2023 zorgde de Coverband Empire met als gastoptreden de Partypoepers. Emsterfeest 2023 kan terugzien op een geweldig feest en waar zeker het bestuur en de vele vrijwilligers voor bedankt mogen worden. Op naar het Emsterfeest 2024. Zie verder http://www.emsterfeest.nl

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: