Tekst: Henk Boeve

In de uitnodiging voor het Emsterfeest stond dat de opening van het 100 jarig Emsterfeest verricht zou worden door een afgevaardigde van B & W van de gemeente Epe met aansluitend een gezellige feestmiddag voor de 50- plussers uit de gemeente Epe. Die afgevaardigde was burgemeester Ir. Hans van der Hoeve.

Maar daar kwamen de mensen niet voor. Nee, ze kwamen voor de gezellige feestmiddag en wat voor een feestmiddag werd het voor de 50-plussers. Een feestmiddag om niet snel te vergeten. Nog nooit was het op de donderdagmiddag zo druk. Zou dat komen omdat Jannes op het programma stond? Jannes, de artiestennaam van Jannes Wolters, zanger van het levenslied, is natuurlijk heel populair bij zowel jong als oud. Jannes werd geboren op het woonwagenkamp in Emmen en woont nu in Noordscheschut.

De 50-plussers namen plaats op de stoelen en de wat jongere “oudjes” stonden achter in de feesttent. Maar voordat Jannes op de bühne verscheen, zorgden het duo
“Joyride & Ome Cor” voor het nodige spektakel. De sfeer zat er goed in. Vele meezingliedjes werden door de aanwezigen luidkeels meegezongen. Maar toen Jannes op het podium verscheen om half vijf, ging iedereen helemaal los. De grote feesttent stond te trillen. Ruim 45 minuten was het één groot feest. Om kippenvel van te krijgen.

Foto’s zijn van John van den Berg en de film is gemaakt door Femmy.