Marjan Rikken en Elmi Roelofsen zijn donderdag 3 mei richting Den Haag vertrokken om deel te nemen aan de Nederlandse Masterkampioenschappen Lange baan in Het Hofbad in Den Haag.

Vrijdag starten beide dames met de 400 meter vrije slag. Marjan beet het spits af en zwom een stabiele race. Elmi zwom op deze afstand naar een pr en werd hiermee 3e.

’s Middags werden de dames aangemoedigd door Rob, “oud ZVV-er” en broer, van Marjan. Gestart werd met de 50rug en de 100 vrij, op deze laatste afstand wist Elmi de snelste tijd neer te zetten in de categorie 25+ wat betekende een Nederlandse titel. In het laatste programma van deze dag zwom Marjan, onder luidde aanmoediging van haar broer, op de 200 meter wissel maar liefste 4 seconden van haar tijd af en behaalde hiermee en top 10 notering.

Zaterdag zwom alleen Marjan. Zij zwom de 800meter vrije slag stabiel maar kwam net te kort om haar tijd te verbeteren.

Op de slotdag van het toernooi behaalde Marjan op de 400 meter wissel wederom een top 10 notering. Beide dames starten op de 50meter vrije slag deze viel voor de dames wat tegen beide zwommen net boven hun tijd. Elmi sloot het weekend af met de 50meter vlinder waar zij met een schitterende eind sprint met een mooi persoonlijk record door stoten naar de 3e plaats.

Al met al een geslaagd kampioenschap.