Eindelijk zege voor Regio ‘72

door | feb 11, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Regio ’72 heeft er lang op moeten wachten. Na acht wedstrijden zonder overwinning in de zaalcompetitie kon op bezoek bij Devinco in Deventer eindelijk de eerste overwinning worden bijgeschreven. Regio ’72 knokte zich in de slotfase naar een 15-17 zege.

Regio ’72 speelde de laatste weken steeds beter, maar bleef vaak in de slotfase van de wedstrijd alsnog met lege handen achter. Vandaag was het anders. De wedstrijd in sportcentrum De Scheg was zeker niet hoogstaand, maar wel spannend vanaf de eerste tot de laatste minuut. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht wat uitmondde in een 7-7 ruststand.

De tweede helft begon Devinco beter. De ploeg uit Deventer kwam op een 12-10 voorsprong, maar Regio ’72 toonde veerkracht. Brenda Voortman was ondertussen begonnen met wisselen. Met Bart Bosman en Marije van Huffelen als invallers en met enkele wisselingen tussen de vakken kreeg Regio ’72 langzamerhand de overhand. Waar Devinco steeds gefrustreerder ging spelen, bleef Regio ’72 als team knokken. De achterstand werd omgebogen in een 14-16 voorsprong. In een hectische en spannende slotfase wist Devinco nog eenmaal dichterbij te komen, maar scoorde Regio ’72 uiteindelijk via een strafworp de bevrijdende 15-17.

Door deze zege is Regio ’72 nog wel hekkensluiter, maar is aansluiting met de andere ploegen op de ranglijst gevonden. Komende wedstrijden zijn van cruciaal belang om van de onderste plaats af te komen. Te beginnen met aanstaande zaterdag wanneer DOS/WK uit Enschede op bezoek komt in sporthal De Wieken.