De eigenaren van de oliebollenkraam aan de Hoge Weerd in Epe mogen voorlopig blijven wonen. Door de verkoop van camping De Beekhorst werden de eigenaren op 1 april dit jaar vertrekken. De gemeente sprong voor hen in de bres en gaf toestemming om tot 1 oktober 2021 op de locatie van de voormalige Hoge Weerdschool te wonen. De gemeente verlengt deze termijn tot 31 januari 2022, omdat er een oplossing is gevonden op een woonwagenkamp in Emst.

De eigenaren en de gemeente zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor hun huisvestingsprobleem. Hoewel de eigenaren zelf verantwoordelijk zijn om passende huisvesting te vinden, heeft de gemeente zich maximaal ingespannen een oplossing te vinden. Die oplossing is gevonden op het woonwagenkamp in Emst waar volgend jaar zomer een standplaats vrijkomt. Daarmee komt er een einde aan een onzekere periode voor de eigenaren.

Liefst in Epe

Tussen 31 januari en de zomer van 2022 zullen de eigenaren neerstrijken op een tijdelijke locatie op het woonwagenkamp in Epe. Wethouder Erik Visser: “De oliebollenbakkers wonen het liefst op het woonwagenkamp in Epe. Zodra daar een plek vrijkomt, zullen ze zich daar definitief vestigen. Wij zijn erg blij voor de heren dat er samen met de gemeente een oplossing is gevonden zodat ze zich weer volledig kunnen richten op de komende kermisseizoenen en de oliebollenperiode.”