Burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe nam deze week het eerste exemplaar van het magazine ‘vijfenzeventig jaar VRIJ’ in ontvangst. In dit blad staan tientallen foto’s en verhalen over de oorlog in Epe en de bevrijding. Ook treft de lezer artikelen aan die het belang van herdenken en opkomen voor vrijheid onderstrepen.

Prachtig magazine
Het magazine is samengesteld door de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe in samenwerking met de plaatselijke Wilhelminavereniging. Wim Meenink, voorzitter van de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe, reikte het eerste nummer uit in het gemeentehuis. Ook voorzitter Hennie Pol van de Wilhelminavereniging was hierbij aanwezig. “Het is een prachtig magazine geworden”, concludeert burgemeester Horn.

Huis aan huis
De ruim 60 pagina’s dikke glossy wordt deze en volgende week huis aan huis in de dorpen en buitengebieden van de gemeente Epe verspreid. Wie het onverhoopt niet ontvangt kan het binnenkort downloaden vanaf de website van de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe. “En we zullen ook nog enkele adressen op onze website plaatsen waarop na de verspreiding nog een papieren VRIJ kan worden afgehaald”, gaf Meenink aan.

Subsidie
De stichting heeft voor deze en andere activiteiten € 25.000 subsidie van de gemeente Epe ontvangen. “Daar zijn we heel blij mee”, aldus Meenink. VRIJ kan mede daarom gratis aan de inwoners van Epe worden uitgedeeld.