Een mooie overwinning van de Handbaldames Angeren – CVO dames 1

door | jan 5, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag 4 januari stond de eerste wedstrijd van 2020 alweer op de planning. De tegenstander in deze wedstrijd was Angeren. De dames van CVO moesten hiervoor naar Gendt reizen.
Omdat het tweede deel van de competitie is ingegaan is er geen tegenstander meer onbekend. Vorige wedstrijd wisten de dames van CVO te winnen tegen deze tegenstander en dit waren ze nu ook weer van plan.
Angeren beschikt over goede afstandsschutters en ook over een sterke verdediging. In het begin was Angeren de sterkere ploeg, CVO moest duidelijk nog in haar spel komen. Na tien minuten begon ook de aanval bij CVO meer en meer te lopen, dit was mede te danken aan de snelheid die er in het spel werd gebracht.
De verdediging van CVO stond echter nog niet goed en CVO had het in deze fase moeilijk met de bewegende speelsters van Angeren. Toch bleef CVO de inmiddels opgebouwde voorsprong behouden waardoor de ruststand van 12-15 in het voordeel van CVO kon worden genoteerd.

In de rust werd besproken de loopwegen van Angeren meer te blokkeren, meer op snelheid te spelen en goed te kijken naar de vrije medespeelster. Maar CVO had na rust duidelijk moeite om het spel weer op te pakken. Ook hadden de dames moeite met het verdedigen van de cirkelspeelster van Angeren waardoor CVO niet verder uit kon lopen.
Verdedigend werden er nieuwe afspraken gemaakt waardoor CVO dit cirkelspel wel onder controle kreeg en dus sterker stond in de verdediging. Angeren kreeg een aantal keer een tijdstraf, hierdoor konden de dames van CVO hun voorsprong vergroten.
Helaas moest Nienke de Graaf geblesseerd het veld verlaten waardoor er wat geschoven moest worden met de posities.  Ondanks deze tegenslag wist CVO haar voorsprong te behouden en hebben de dames deze wedstrijd winnend afgesloten met 20-25! De punten konden mee naar Vaassen.

Volgende week 11 januari spelen de dames een thuiswedstrijd om 19.00 uur in de Wieken. De tegenstander is dan Nieuw Heeten.
Scores: Sharon Prins (7), Maud Hagen (6), Sara van Bussel (4), Eileen Pelgrom (2),
Demi van der Zwan (2), Joyce Hendriks (1), Mirjam van Hunnik (1), Nienke de Graaf (1),
Laura Stegeman (1) Eline Meuleman en Marlou Bourgonje.