In Nederland is van een fietsknooppunten netwerk voorzien. Daarbij kan je steeds van punt naar punt kan fietsen. Er zijn verschillende sites en apps te vinden, waar je op deze manier je eigen route kan samenstellen. Maar het is ook mogelijk om een route te gaan fietsen die iemand anders al heeft samengesteld. En daar zitten soms hele mooie routes tussen.

Het Geldersch Landschap & Kasteelen zal voor velen niet een onbekende organisatie zijn. Meer dan 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn inmiddels aan hun zorg toevertrouwd. Het Geldersch Landschap & Kasteelen heeft onlangs ook een fietsroute met behulp van het fietsknooppunten netwerk gemaakt. Deze gaat langs de zeven kastelen: Ammersoyen, Cannenburgh, Doorwerth, Hernen, Rosendael, Verwolde en Zypendaal. De kastelen zijn ook allemaal te bezichtigen. Langs deze route kom je ook de grote rivieren van onze provincie tegen en gebieden die je zullen verrassen.
©2018 Vaassen Actief
De Geldersche kasteelenroute is vanaf nu ook te vinden op de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Het is ‘korte’ fietsroute geworden van net geen 350 kilometer lang. En dan denk je natuurlijk gelijk, dat ga ik niet redden in één dag. Ook dat klopt. Men schat in dat je ruim 25 uur aan het fietsen bent, maar met een elektrische fiets, fiets je sneller en dan zou het ongeveer 20 uur fietsen zijn.
©2018 Vaassen Actief
Er is echter niemand die zegt dat ze je deze route in één keer moet fietsen. Je kan hem ook in delen fietsen of maak er een fietsvakantie van met meerdere overnachtingen in een hotel, camping en/of bed en breakfast onderweg.
©2018 Vaassen Actief
Let op! In de fietsroute is het pontje bij Renkum opgenomen, dat alleen in het fietsseizoen vaart. Fiets je dit deel van de route check dan op www.uiterwaarde.nl of het pontje in de vaart is.