Een Lego-verzamelaar vertelt

door | aug 2, 2023 | Nieuws

Na het succes van het eerste 2 delen deel van ‘Verzamelen is ook een kunst’ is nu het vervolg van deze expositie tm 26 augustus bewonderen in Museum Vaassen Historie. Acht lokale verzamelaars hebben hun verzameling beschikbaar gesteld.

Hij zag een schoonzoon bezig met het bouwen van een Lego Porsche en dacht op enig moment dat deze bezigheid misschien ook wel iets voor hem was. Het Sydney Opera House is een van de objecten van de Lego-expositie, ooit met een weddenschap gewonnen van zijn dochter. De paarse bus met Harry Potter lag helemaal uit elkaar en dochterlief dacht niet dat haar vader erin zou slagen om dit in één nacht weer in elkaar te zetten. Mocht dit wel lukken dan zou ze haar vader het Sydney Opera House cadeau doen.

Het verzamelen begon ongeveer vier jaar geleden en de hobby is zichtbaar versneld uit de hand gelopen. Hij verzamelde tot nu toe 30 modellen, allemaal tentoongesteld in het museum. Het plezier zit hem in het gevoel dat hij krijgt wanneer hij met zijn hobby bezig is. Een mooi rustgevende bezigheid in combinatie met een drukke baan als bedrijfsleider.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel, Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: