Aangezien we in deze vreselijke coronavirus tijd, soms moeten leven uit de voorraadkast, hebben wij een paar recepten tot inspiratie!

Wij noemen dit recepten item dan ook.. “Wat heb je in je voorraadkast”!

We beginnen met….

Pasta met kikkerwerwten  en pasta met tonijn en doperwten.

 

 

Dit recept is niet alleen heerlijk,  je hebt er ook haast niets voor nodig.

Pasta met kikkererwten

 

Nodig:    voor 2 personen

  • 1 teen knoflook, fijngesneden en e.v. een gesnipperd uitje
  •  e.v. 1 takje rozemarijn
  • 400 g kikkererwten uit pot of blik
  • 250 ml groente- of kruidenbouillon
  • 50 g pasta
  • olijfolie

Pasta, een blik kikkererwten een teen knoflook of wat uit een potje en bouillon van een bouillonblokje, dat is het! Fruit eerst de knoflook  in een scheutje olijfolie. Als je nog uien hebt, kun je eventueel ook een gesnipperd uitje toevoegen.

Voeg de helft van de kikkererwten aan de knoflook toe en prak met een lepel tot grove puree. Giet er dan bouillon bij en voeg pasta toe. De pasta moet net onderstaan. Laat koken en voeg vlak voor de pasta gaar is de rest van de kikkererwten toe. Je hoeft de bouillon niet af te gieten: die dikt in tot een lekkere saus.

Serveer de pasta met een scheut lekkere olijfolie, als je die in huis hebt. Eventueel kun je verse of gedroogde kruiden gebruiken voor wat meer smaak: rozemarijn is bijvoorbeeld lekker bij dit recept.

 

En wat dacht je van…

Pasta met tonijn en doperwten

Nodig: Voor 4 personen

  • 400 gr pasta
  •  1 ui
  • 2 el olijfolie
  •  zout
  • 1 blikje tomaten puree
  • tonijn uit blik
  •  doperwten vers,of uit de vriezer
  •  zwarte peper

Heb je nog een blikje tonijn en wat tomatenpuree in de kast liggen? En een pak doperwten in de vriezer? Dan zet je deze pasta in een handomdraai in elkaar. Kook een portie pasta. Verhit intussen in een scheutje olie in een andere pan en fruit een teentje knoflook. Voeg de tomaten en een goede scheut bouillon toe en laat even koken.

Voeg na vijf minuten ook de tonijn en de doperwten toe. Kook nog 5 minuten en meng met de afgegoten pasta. Breng op smaak met lekker veel zwarte peper en eventueel een e.v. geraspte kaas!

We bewaren de recepten bij de “hoofdgerechten”!

Morgen meer!!