Kinderen hebben woensdagmiddag 30 oktober het nieuwe trapveldje in de Eper wijk Klaarbeek in gebruik genomen.

Dit gebeurde in aanwezigheid van de initiatiefnemers, andere buurtbewoners en wethouder Lia de Waard-Oudesluijs. Het voetbalveld is aangelegd met subsidie van de gemeente.

Verlanglijstje

“Dit veldje stond bovenaan ons verlanglijstje, dus we zijn hier heel blij mee”, benadrukt mede-initiatiefnemer Marije Huntink. Kinderen probeerden met een bal een bidon op het doel te raken. De winnaar van deze schietwedstrijd mocht een door de wethouder beschreven bal mee naar huis nemen. Het veldje grenst aan een al eerder in gebruik genomen duurzame natuurspeelplaats. Met als speelattributen onder meer boomstammen, een kabelbaan en een waterpomp. Ook de palen op het trapveldje zijn van duurzame materialen gemaakt.

Veilig voetballen

Kinderen uit deze woonwijk kunnen nu veilig met elkaar voetballen. “Dat was ook onze inzet, want dit gebeurde soms op straat”, deelt Huntink mee. Buurtbewoners hebben meegedacht over waar en hoe het voetbalveldje zou worden aangelegd. Dit gebeurde in samenspraak met onder anderen gebiedsregisseur Niki Binnendijk.

Goed voor Elkaar

De initiatiefnemers konden voor de financiering een beroep doen op de Stimuleringsregeling Goed voor Elkaar. Dit leverde een bedrag van € 3.000 op. Omwonenden hebben het veldje grotendeels zelf aangelegd. De gemeentelijke subsidie is vooral gebruikt voor de duurzame materialen. En buurtbewoner Willian Herms bleek bereid het veld belangeloos te egaliseren en met gras in te zaaien.

Meer informatie

Heeft u ideeën voor maatregelen die de leefbaarheid van uw straat of wijk of dorpskern vergroten? Vraag de Goed voor Elkaar-subsidie aan. Informatie hierover vindt u op www.epe.nl/subsidie. En bent u benieuwd wie er in uw buurt actief is als wijkregisseur? En welke werkzaamheden hij of zij verricht? Kijk dan op epe.nl met de zoekterm ‘gebiedsregisseur’.