Aanrijding
Gisterenavond 30 augustus werd de Vaassense brandweer om 17:30 opgeroepen om naar een verkeersongeval in Wenum-Wiesel te gaan. Op de kruising van de Zwolseweg – Elburgerweg was een aanrijding geweest tussen een Fiat en een Unimog0. De bestuurster van de Fiat zat bekneld in haar auto en moest door de Vaassense brandweer uit de auto geknipt worden. Nadat de vrouw er was uitgehaald is ze met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding is vermoedelijk veroorzaakt doordat een van de bestuurders geen voorrang had verleend.

Brand bij Lemoine in Emst
’s Nachts, terwijl de vrijwilligers van de Vaassense brandweer rustig lagen te slapen, ging om vijf minuten over drie weer de pieper af. En voor de 109e keer van dit jaar rukten ze weer met grote spoed uit. Via een handmelder was er een brand gemeld bij Lemoine Holland bv, beter bekend als “de wattenfabriek” of “de Wattenkaste”.

Toen de brandweer aankwam bleek binnen en op het dak brand te woeden en was de bedrijfshulpverlening van Lemoine al druk bezig om het pand te ontruimen. Meerdere balen katoen hadden vlam gevat, waarbij veel rookontwikkeling was. Enkele balen katoen zijn naar buiten gehaald om ze daar uit elkaar te trekken en te blussen.

Vanwege de omvang hebben collega’s van de brandweer uit Epe en Apeldoorn geholpen bij het bestrijden van deze brand. Daarbij is ook een hoogwerker ingezet. De logistieke eenheid VNOG-West werd opgeroepen om te zorgen voor ademlucht, schone kleding, ventilatoren en de interne verzorging.

Na anderhalf uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De oorzaak van de brand en de schade die hierdoor is ontstaan is nog niet duidelijk. Gelukkig zijn er geen gewonden bij deze brand gevallen.
©2018 Vaassen Actief
Geparkeerde auto uitgebrand
En terwijl het brandweercorps uit Vaassen druk bezig was met het bestrijden van de brand bij Lemoine, kwam er om 03:50 een melding binnen van een autobrand aan de Potgieterstraat in Vaassen. Daarom moest de brandweer uit Apeldoorn hier naar toe.

Toen zij aankwamen in de Potgieterstraat stond de auto al volledig in brand. Op de parkeerplaats kwamen de vlammen metershoog uit de auto. De politie zette direct de omgeving af om eventuele sporen veilig te stellen. De brandweer heeft de auto geblust, maar er was weinig meer van over. Buurtbewoners gaven aan dat ze vlak voor de brand een luide knal hadden gehoord.

Dit jaar en vorig jaar zijn er al meerdere autobranden geweest in Vaassen en met name rondom de Suikerbrink. Als een verdachte situatie aangetroffen wordt of er informatie is over deze branden, neem dan contact op met de politie of meld misdaad anoniem.

Foto: Brandweer Vaassen
Auteur: Redactie Vaassen Actief