Hoeveel omwentelingen maakt Daams’ Molen in Vaassen in 30 uur?

Om het 150 jarig jubileum te vieren draait Daams’ Molen vanaf vrijdag 3 juli 09:00 uur tot zaterdag 4 juli 15:00 uur aan één stuk door. Aan u en jullie de vraag hoeveel omwentelingen er dan worden gemaakt.

Een grote omwentelingenteller voor het raam van de molen toont gedurende deze 30 uur op ieder uur het aantal dan bereikte omwentelingen. Indien er niet verder gedraaid kan worden is de tellerstand van dat moment de eindstand. Notaris Stelwagen zal de officiële eindstand bekend maken. Voor alle duidelijkheid: gedurende één omwenteling komen dus vier wieken voorbij. Degene die met de schatting het dichtst bij de eindstand zit, is de winnaar. Daarnaast is er een tweede en een derde prijs. Als u in de prijzen valt wordt dit telefonisch doorgegeven.

Mee doen kan digitaal de gehele maand juni via daamsmolen.nl/draaimarathonof via de menukeuze “jubilea” van de website daamsmolen.nl
Door middel van het formulier op de website kunt u uw schatting doorgeven. Per opgegeven telefoonnummer wordt de laatste schatting (met de laatste datum) als de gewenste schatting gezien. De overige worden als “niet ontvangen” beschouwd.

Wilt u mee doen, maar lukt het u niet zelf op een computer? Dan is het wellicht mogelijk dat een familielid of kennis u even wilt helpen om de stand door te geven.