Sinds de coronamaatregelen van kracht werden, is de zaterdagopenstelling van de Vaassense Dorpskerk gestaakt. Er kwamen reacties van mensen dat ze de openstelling missen en juist in deze tijden vol zorgen behoefte hebben om even naar de Dorpskerk te komen. Inmiddels is daar over nagedacht en geïnformeerd wat kan.

Sinds afgelopen zaterdag hebben we een alternatieve openstelling. We hadden u graag persoonlijk begroet, maar dit is nog niet mogelijk. Wel kan het voorportaal van de kerk aan de kant van de Dorpsstraat elke woensdagmiddag (11.30-16.00 uur) en zaterdag (10.30-16.00 uur) worden opengesteld.

In het portaal (gevormd door de gesloten glazen deuren en de open staande kerkdeuren) ligt een schrift waarin (gebeds)intenties kunnen worden opgeschreven (met een pen die meegenomen mag worden) en wat evangelisatiemateriaal. De glazen deuren geven zicht op het interieur van de Dorpskerk.

Uiteraard wordt het portaal regelmatig gereinigd en ook staan er ook reinigingsmiddelen in het portaal, waarvan u gebruik kunt maken.