Dorpsderby KCVO- Vaassen eindigt onbeslist (1-1)

door | apr 20, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op Goede Vrijdag speelden KCVO en Vaassen de dorpsderby in een sfeervolle ambiance. Supporters van beide verenigingen ondersteunden hun teams met blauw en zwart-wit vuurwerk. KCVO had haar sponsoren uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Samen met alle voetballiefhebbers uit Vaassen was het een drukte van belang op sportpark “De Egelbeek”. Beide teams hadden de punten hard nodig: Vaassen om zich definitief veilig te spelen en KCVO in de strijd om klasse behoud. KCVO begon de wedstrijd met veel inzet en enthousiasme zonder direct gevaarlijk te worden.Het geroutineerde Vaassen speelde georganiseerd en loerde op haar kansen. Zo was het Sem Westra van KCVO die het doel van Vaassen onder vuur nam maar zijn schot werd geblokt en tot corner verwerkt. Deze en een aantal andere corners leverden niets op en KCVO probeerde door de verdediging van Vaassen heen te komen.

Echter als de aanval op een gevaarlijke kans dreigde uit te groeien was er wel een speler van Vaassen die al dan niet reglementair de aanval stopte. Vanuit een van deze vrije trappen was het Stan Hagen die met een geplaatst schot de keeper van Vaassen Sam Luijkx probeerde te verrassen maar slaagde daar niet in. Tegen het einde van de eerste helft counterde Vaassen tweemaal: de eerste keer kon KCVO keeper Sander Jansen van de Sligte zijn doel schoon houden maar de tweede keer lukte dat niet. Bij de tweede paal werd de bal door de spits van Vaassen op slag van rust binnen getikt: 0-1.

In de tweede helft probeerde KCVO het initiatief naar zich toe te trekken maar slaagde daar vooralsnog niet in. KCVO probeerde manmoedig de aanval te zoeken maar wist dat Vaassen loerde op de counter om vanuit daar de genadeklap uit te delen. Met een dubbele wissel waarbij Sem Westra en Edwin Stegeman werden vervangen door Melvin van Ast en Leon van Eelen probeerde KCVO druk te zetten op het Vaassense doel. Uit een van deze aanvallen ontstond een cornerbal die niet goed door de keeper van Vaassen kon worden verwerkt en werd binnen getikt door de alerte Stan Hagen: 1-1!

Vervolgens probeerde KCVO vol voor de overwinning te gaan en werd de druk op de Vaassense verdediging verder opgevoerd. Met voorzetten vanaf de zijkant en individuele acties probeerde KCVO de winnende treffer te forceren. De geblesseerde Dahley Oortwijn werd vervangen door Ron van Zuidam die bijna met een kopbal doeltreffend was. Schoten van Melvin Balk, Leon van Eelen, Rick Beekman en Melvin van Ast troffen geen doel waardoor er een terechte eindstand van 1-1 werd bereikt. Na afloop was er een gezellig feest georganiseerd door KCVO waar spelers en supporters volop van genoten.

KCVO speelt aanstaande maandag Tweede Paasdag om 14.00 uur thuis tegen SV Zwolle.