Doe ook mee met beplantingsproject Emst in het Groen

door | sep 19, 2023 | Nieuws

                 

 

Inwoners van Emst (gemeente Epe) kunnen meehelpen om de biodiversiteit in het buitengebied van Emst te versterken. Op woensdag 4 oktober 2023 organiseren de gemeente Epe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een inspiratieavond ‘Emst in het Groen’ bij De Vosselhoeve aan de Oude Oenerweg 9, 8161 PL Epe. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop om 19.15 uur met een kopje koffie/thee en duurt tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via de website van SLG, slgelderland.nl.

 Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt ook voor het aanbrengen van landschapselementen als struweelhagen of houtwallen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal project
Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Emst: Emst in het Groen. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen die de biodiversiteit versterken. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Epe en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk voor Emst. In de toekomst komen ook andere dorpen binnen de gemeente aan bod. In de gemeente Epe zijn eerder beplantingsprojecten georganiseerd waarvoor veel animo was.

Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op je terrein. Op basis van deze informatie ontvang je kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. SLG gaat in de plannen uit van inheemse en zoveel mogelijk autochtone beplanting die de biodiversiteit versterken. Na akkoord wordt de beplanting besteld. Komende winter wordt het plantmateriaal uitgedeeld.

Doe ook mee
Lever ook een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied. Wil je meer informatie of aanmelden voor het project? Kijk eens op slgelderland.nl/projecten/emst-in-het-groen.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: