Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Daarom hebben we elkaar hard nodig. Daarom doen we ook in Epe mee aan de landelijke actie Aandacht voor elkaar.

Belangrijk

Aandacht voor elkaar betekent: oog hebben voor elkaars zorgen, verdriet en teleurstellingen. Dat is extra belangrijk nu de coronamoeheid toeslaat en het aantal besmettingen opnieuw toeneemt.

Volhouden

Volhouden wordt lastiger. Ondernemers krijgen harde klappen. Er staan banen op de tocht. Mensen voelen zich sneller eenzaam. We worden beperkt in ons doen en laten. We weten nog niet hoe lang deze crisis gaat duren en dat maakt ons onzeker.

Hartverwarmend

Maar er worden ook overal in het land hartverwarmende activiteiten georganiseerd met aandacht voor elkaar. Denk bijvoorbeeld aan korte bezoekjes aan de deur, een kaartje in de brievenbus of mensen die boodschappen doen voor een ander. De landelijke actie Aandacht voor elkaar stimuleert dit soort acties en initiatieven.

Website

Heeft u een goed idee met aandacht voor anderen? Of wil je graag je eigen ervaringen in coronatijd met anderen delen? Aandacht voor elkaar biedt daar alle ruimte voor. Je kunt ze onder meer delen op www.aandachtvoorelkaar.nl of op social media met #aandachtvoorelkaar. Doet u ook mee?