Pieter Siwabessy meldt het volgende:

“Achter de Woestijnweg

Onze ouders en (over)grootouders, veelal gezinnen met jonge kinderen, stonden in de vroege ochtend van 14 oktober 1976 tegenover een grote bewapende politiemacht. (450 Marechaussees en 25 pantserwagens) Die tragische dag verloren onze families hun barakken en persoonlijke bezittingen. Iedereen in het kamp wist ervan, had zijn of haar eigen verschrikkelijke herinnering, maar deelde deze niet of nauwelijks.

Zelfs 45 jaar na dato is het effect van de ontruiming voelbaar en komen er steeds weer nieuwe verhalen en herinneringen naar boven. De mini-documentaire is een proces van heling, het verleden in de ogen kijken en veerkracht. Aan de hand van archiefbeelden en persoonlijke herinneringen delen wij, de kinderen en (achter)kleinkinderen ons perspectief op de gewelddadige ontruiming van het Molukse barakkenkamp in het Veluwse dorp Vaassen. Wij vertellen óns verhaal.

Achter de Woestijnweg sluit aan bij actuele maatschappelijke discussies over het huisvestingsbeleid in ‘Molukse wijken’ en het erkennen van het leed van de eerste generatie Molukkers in Nederland. Een film over trauma en veerkracht.

Vanaf dinsdag 20 april 17.20u te zien op Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald)”!

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6861868/GLD-doc-Achter-de-Woestijnweg