Op de foto: Shèdy Abourayan (links), jongerenwerker bij Koppel-Swoe en buurtsportcoaches Vincent Rotman en Jeroen de Lange (rechts) hebben voor deze kerstvakantie diverse online games bedacht waar jongeren tot en met 23 jaar aan deel kunnen nemen. (foto Koppel-Swoe)

EPE – Koppel-Swoe gaat deze kerstvakantie in samenwerking met de gemeente Epe een aantal online activiteiten voor jongeren organiseren. Jongerenwerker Shèdy Abourayan en Vincent Rotman en Jeroen de Lange van Heel Epe Beweegt slaan de handen ineen. “Ja, er is een lockdown, maar deze kerstvakantie hoeft niet saai te zijn!” Zo staat er een spectaculair Fifa 20-toernooi op stapel en kunnen jongeren meedoen met een online escaperoom. “Ook roepen we de jeugd tot en met 23 jaar hierbij op om mee te doen met de Eper bordspel challenge!”

 

Om met die laatste verbindende jongerenactiviteit te beginnen. De bordspel challenge wordt opgepakt door Vincent Rotman. Hij vertelt: “We roepen jongeren uit de gemeente Epe op om een foto te maken terwijl ze met vrienden of met familieleden gezellig een bordspel spelen. Stap twee is dat ze deze foto delen via sociale media. Like onze Facebook- of Instagrampagina (@bscgemeenteepe) en zet de foto online met de hashtag #epebordspelchallenge. Uit al die inzendingen gaan we één winnaar kiezen die in de eerste week van januari bekend gemaakt wordt. Die winnaar krijgt een luxe goodiebag met drie spelletjes daarin.”
Samen met Esther Grootnibbelink, Siebren Groen en Sarah Koot van de gemeente Epe heeft het trio verder ook geregeld dat er vijftig online codes beschikbaar zijn gesteld voor jongeren die mee kunnen doen met een online escaperoom. Jeroen de Lange hierover: “Dus vraag je code aan en doe mee. Groepen mogen tussen de twee en de acht deelnemers groot zijn. Heb je de code, dan kun je meteen starten. Het team met de snelste tijd wint een bezoekje aan een echte escaperoom, zodra dit weer mag (volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid).”

PS5 winnen?
Het derde leuke online initiatief is het Fifa 20-toernooi. Samen met zijn collega’s van Koppel-Swoe regelde jongerenwerker Shèdy Abourayan dat er vanaf 28 december een online Fifa-toernooi plaatsvindt. “De winnaar krijgt een PS5! Inschrijven kan tot en met zaterdag 26 december 23.59 uur! Er is plek voor 128 jongeren.”

Het Fifa20-toernooi bestaat uit een aantal rondes, vertelt de jongerenwerker van Koppel-Swoe. “Op maandag 28 december begint iedere deelnemers om 14.00 uur aan de poulefase-dag. Daar blijft de helft van over. Op 29 en 30 december houden we vanaf 14.00 uur een knock out-fase waarbij er uiteindelijk twee Fifa-spelers overblijven die 31 december de finale gaan spelen. Die finale gaan we live uitzenden vanuit Steunpunt Triton in Vaassen. De twee deelnemers nemen het die dag tegen elkaar op en ze strijden via twee aparte televisies in dezelfde ruimte tegen elkaar. Dan wordt bekend wie de winnaar wordt van dit te gekke Fifa-toernooi! Je leest het: er is ondanks de lockdown genoeg leuks in de gemeente Epe! Overigens zijn de drie activiteiten écht alleen voor jongeren uit de gemeente Epe. Alleen zij komen dus in aanmerking voor een prijs.”

Wil jij je inschrijven voor (één van) deze activiteiten? Surf dan direct naar www.koppelswoe.nl/kerstvakantie2020 voor meer informatie.